fbpx
Сьогодні
Огляд 13:43 26 Бер 2020

Вигадай собі свято: 5 незвичайних дат, які відзначають у світі

І кожне можна відтворити прямо сьогодні. Більше того, усі ці свята можна відзначити в один день, не порушуючи карантину!

Фото unsplash.com

Кінець березня 2020 року. Другий тиждень карантину в Україні. Люди почали звикати починати свій день зі статистики щодо Covid-19, ходити до магазину раз у три дні та насолоджуватись вечірками в онлайн режимі. Саме час щось відсвяткувати! До Пасхи трохи далеко (коли вже готуватись святити крашенки онлайн?), а хочеться чогось особливого вже зараз!

Що ж, 26 березня відзначають Міжнародний день «Придумай собі свято». Суть його полягає в тому, що не потрібно очікувати особливого моменту, а треба святкувати життя тут  і зараз. «Рубрика» поцікавилась, які незвичайні свята ще є у світі та що можна зробити, щоб дні карантину не були вже аж такими одноманітними.

День гумових шльопанців

Таке свято відзначають новозеландці кожного року 2 грудня. У Південній Півкулі як раз починається літо і люди там насправді часто ходять у шльопанцях навіть в офіси на роботу! А ще влаштовують перегони у великих гумових в'єтнамках.

Що ж, насправді виглядає це дуже весело, тому час віддати належне новозеландцям за чудове почуття гумору. Дістаньте в'єтнамки з полиці з літнім взуттям та трохи подумайте про літо, яке вже не за горами. Карантин скоро закінчиться, а там і до омріяної відпустки на море рукою подати! Чому б не помріяти, де та з ким її провести… але тільки у шльопанцях, так цікавіше. (Якщо надумаєте влаштувати перегони у себе вдома обережніше на поворотах і не тупотіть аж надто сильно 🙂 ).

Міжнародний день БЕЗ Інтернету

Дуже важко уявити свій день без Інтернету. Проте такий день відзначають кожного року 31 січня. З тією кількістю інформаційного шуму, що діє на нас щодня, важко справлятись, тому справді корисно відімкнути собі доступ до Інтернету хоча б на 1 день та справді відпочити та розслабитись. У багатьох вдома лежить купа старих речей, які ніяк не маємо часу перебрати. Так, CD- та DVD-диски з фільмами та музикою, фотокартки, весільні альбоми батьків та щоденники з дитинства акуратно зберігаються десь на полиці, але у буремному світі ніколи немає часу приділити увагу спогадам давніх часів. Чи можливо у Вас є вініловий програвач, який давно не грав улюблену пластинку Енді Вільямса? Не забудьте також про книгу, смачну вечерю, приготовлену власноруч з келихом вина, картину, яку ніяк немає часу домалювати, гарячу ванну з ароматичними маслами. Просто проведіть увесь день для себе, у тиші та спокої, без жодних (останнім часом рідко втішних) новин з Інтернету та безкінечного скролінгу стрічки в Instagram. Повірте, такий відпочинок розвантажує мозок, дає можливість посумувати за спілкуванням в Інтернеті, і чому б не зробити такий маленький виклик для себе?

Міжнародний день БЕЗ Інтернету

Міжнародний день бармена

3 січня святкують День народження коктейльної соломинки, а 6 лютого Міжнародний день бармена. Саме час для святкування, адже всі заклади у місті зачинені, проте це не привід відмовляти собі в улюбленому аперолі чи май тай. З соломинкою чи без (головне з бамбуковою, вони красивіші та екологічніші),  з безалкогольним мохіто або з коктейлем космополітен, створіть дух свята собі самі. Для цього потрібно: декілька формочок для льоду, опис всіх можливих інгредієнтів, продумане меню коктейлів та закуски. Якщо ви до цього ніколи не робили коктейлів чи у вас немає стакану для змішування, можна з'єднати 2 які підходять за розміром. Не забувайте також дотримуватись пропорцій, а необхідні інгредієнти краще замовляти онлайн в умовах карантину з доставкою додому.

Міжнародний день бармена

Всесвітній день уфології (НЛО)

 Хоч і свято носить неофіційний характер, адже уфологія не є наукою, проте це не привід не святкувати! (головне не у комбінації з попереднім пунктом, бо підтвердження з'являться в окремо взятій квартирі). Тут авжеж є місце для фантазії можна влаштувати домашню вечірку для дитини, розмалювавшись у прибульців та передивитись з нею улюблені фільми свого дитинства, або ж увімкнути власну підбірку та влаштувати вдома конкурс на найкращий костюм прибульця. Оскільки трендову екошкіру нікуди вдягати (абищо під час виносу сміття), вона буде дуже доречна в домашніх конкурсах.

Всесвітній день уфології

Міжнародний день сірника

За інформацією в соціальних мережах, найбільше в супермаркетах люди скуповують гречку, крупи, туалетний папір та сірники. Хоч наша редакція і вважає, що це все зайва паніка та пережитки радянського дефіциту товарів, проте сірники точно купують заради Міжнародного свята, яке вже пройшло 2  березня. Що ж, крім їхнього використання для газової плити, можна просто довго дивитись на вогонь, наприклад, свічки (дотримуймося правил протипожежної безпеки!) або ж згадати стару забавку складання будинків з сірників (обережно, це надовго затягує, як пазли або картини по номерах). Як там як, проте на карантині оминати таке заняття непродуктивне використання часу!

Який би варіант Вам не сподобався більше, або підштовхнув Вас для власної особливої ідеї, просто присвятіть цей день собі, своїм бажанням, захопленням та святкуйте життя!

Фото unsplash.com

Важливі статті:

5 причин, навіщо дорослим читати дитячі книги

20 музеїв зі всього світу, які можна побачити онлайн

Любов до себе під час коронавірусу: 10 порад

Добрі слова, які врятують світ (або принаймні нас)

3500

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: