fbpx
Сьогодні
Спецпроєкт 14:35 19 Бер 2024

"Візьми любов з притулку". Подкаст від Клубу 4 Лапи (Club 4 Paws) та Радіо Сковорода

Чимало щасливих історій справжнього кохання та відданої дружби починається зі слів: «Ми вирішили взяти собаку (котика)». Такими історіями діляться гості подкасту «Візьми любов з притулку», що стартував у грудні 2023 року. Подкаст, присвячений темі адопції тварин, є спільним проектом бренду кормів для відповідальних, але неідеальних власників «Клуб 4 Лапи» та популярної радіостанції Радіо «Сковорода».

Подкаст, насамперед, створений для тих, хто тільки планує взяти тварину з притулку чи вже будує стосунки з чотирилапим вихованцем. Але й для людей, що вперше почули про адопцію, він теж буде цікавим. Кожен випуск складається з двох частин. Перша – це реальна історія знайомства та зближення героїв програми – людини та тварини з притулку чи з вулиці. Друга – поради від фахівчині з поведінки собак і котів Оксани Галан, керівниці київського центру адопції тварин Ірини Подвойської чи інших експертів, яких залучає до розмови ведуча, Ірина Юрковська. В кожній серії подкасту поради з адопції від експерта пов'язані з історією героїв саме цього випуску.

«Візьми любов з притулку». Подкаст від Клубу 4 Лапи (Club 4 Paws) та Радіо Сковорода

Підготовка до адопції. Поради від Клубу 4 Лапи та Радіо Сковорода

З появою нового члена родини життя набуває нових барв, а його стиль змінюється. І людині, й тварині потрібен час, щоб звикнути до цих змін. Шлях тварини від притулку до нового дому іноді зовсім короткий, але шлях двох люблячих сердець одне до одного може виявитись значно довшим. Долати його необхідно разом, поступово, крок за кроком. І першим кроком є підготовка до адопції.

  1. Оберіть притулок, познайомтесь з підопічними.
  2. Зберіть більше інформації про обрану тварину, розпитайте співробітників, волонтерів про її минуле. Це допоможе передбачити можливі нюанси.
  3. Відвідуйте тварину у притулку, перш ніж забрати її, щоб добре зважити рішення.
  4. Забравши тварину додому, дайте їй час звикнути до вас і нового оточення.
  5. Якщо виникають складнощі, зверніться по допомогу до зоопсихологів, кінологів.

Що може піти не так під час адопції? Ділимось досвідом

«Візьми любов з притулку». Подкаст від Клубу 4 Лапи (Club 4 Paws) та Радіо Сковорода

Кожна тварина, навіть маленьке цуценя чи кошеня – це особистість з власним характером, темпераментом, індивідуальними рисами. Тварини з притулку крім вроджених особливостей мають ще й власну історію, особистий досвід, і це робить їх ще більш цікавими та неповторними. Тим, хто шукає свою любов у притулку, варто врахувати, що історія тварини впливає на її поведінку, може зробити вразливою, недовірливою чи агресивною. Певні труднощі на початковому етапі адопції є цілком закономірним та тимчасовим явищем, їх можна подолати. Це підтверджує досвід героїв подкасту «Візьми любов з притулку», яким вони діляться у програмах. Їх історії, а також експертні поради фахівців допоможуть новим петперентам та їх вихованцям пройти шлях адопції.

«Візьми любов з притулку». Подкаст від Клубу 4 Лапи (Club 4 Paws) та Радіо Сковорода

Кожна серія подкасту присвячена адопції тварин з певними особливостями. Так, темою першого випуску стала адопція тварини з травматичним досвідом. Історія героїв, Романа Цудного та песика Гуфі, переконує, що справжня любов здатна подолати агресію та страх, загоїти рани в душі. Послухати 1 серію подкасту можна тут.

Візьми любов з притулку

Адопція тварин – це можливість зробити своє життя більш яскравим, цікавим, насиченим. Усвідомлення того, що вчорашній незнайомець перетворився на вірного друга, улюбленця, члена родини – неабияке щастя. Позитивні емоції приносить і сам процес побудови стосунків, від перших обережних кроків назустріч до всеохоплюючої любові та беззаперечної довіри. Не варто намагатись зробити все ідеально, бездоганно, та засмучуватись, якщо не все виходить одразу. Головне – мати щире бажання впустити до свого життя тварину, а у серце – любов до неї. Тоді вам обом неодмінно пощастить знайти одне одного, як пощастило героям подкасту. А якщо бракує досвіду та знань, не біда, адже завдяки цьому проекту професійні поради експертів стали доступними для всіх, хто їх потребує. Щоб почути нові захоплюючі та зворушливі розповіді, отримати корисні поради з актуальних питань адопції, підписуйтесь на подкаст «Візьми любов з притулку».

На правах реклами

512

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: