fbpx
Сьогодні
19:42 13 Кві 2024

Метою ударів росіян по енергетиці є знищення маневрової генерації, – міністр енергетики

Фото: atom.gov.ua

Унаслідок російських атак на об'єкти української енергетичної інфраструктури система втратила значний обсяг генерації електроенергії.

Про це повідомив Міністр енергетики України Герман Галущенко на засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад, цитує Рубрика

«Удари з 22 березня відбуваються по енергетичній системі щодня, вони наймасштабніші, навіть якщо порівнювати з 2022 – 2023 роками. Ми втратили значний обсяг теплової та гідрогенерації. Також відбуваються удари по об'єктах передачі електроенергії. Ворог спланував усі удари, щоб знищити маневрову генерацію в країні», – підкреслив очільник Міненерго.

Галущенко додав, що попри атаки, систему втримано, вона збалансована і сьогодні працює стабільно.

Міністр ознайомив учасників Конгресу із заходами, які плануються для відновлення і нарощування потужностей.

«Найбільш швидке рішення – це ремонт того, що пошкоджено. Наші групи вже працюють у країнах, які запропонували використати старе аналогічне обладнання як донорів для можливого ремонту устаткування», – зазначив він.

Також планується збільшення пропускних спроможностей для імпорту електроенергії. Окрім цього, почалася реалізація проектів для нарощування та масштабування маневрових потужностей.

Атаки рф на енергетичну інфраструктуру України

Останнім часом Росія посилила атаки енергетичної інфраструктури України.

Останні масовані атаки рф

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль наголосив, що енергетична система України зазнала одну з найбільших за два роки повітряних атак. Унаслідок російських обстрілів уражено близько 20 підстанцій, електростанції, зокрема ДніпроГЕС.

Нагадаємо, що нещодавно міністр енергетики України Герман Галущенко провів онлайн-зустріч з міністром енергетики Литви Дайнюсом Крейвісом. Ключова тема розмови – допомога українському енергосектору.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: