fbpx
Сьогодні
Відео, фото 11:41 11 Кві 2024

На Київщині нічним ударом рф повністю знищено Трипільську ТЕС

English version here

Фото: wikipedia.org

У Київській області під час масованої нічної російської атаки повністю зруйнована Трипільська ТЕС.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на заяву голови наглядової ради ПАТ "Центренерго" Андрія Готи в коментарі "Інтерфакс-Україна".

Росія цієї ночі атакувала Трипільську ТЕС компанії "Центренерго", що у місті Українка Київської області. У телеграм-каналах користувачі публікують відео масштабної пожежі на станції.

За словами Гота, унаслідок влучень сталася масштабна пожежа в турбінному цеху.

"Усі працівники, які були на зміні під час обстрілів, живі", – повідомив Гота.

Наразі на підприємстві ведуться роботи з локалізації вогню.

Про влучання у Трипільську ТЕС повідомили користувачі у соцмережах. Екснардеп Ігор Мосійчук у своєму телеграм-каналі опублікував відео масштабної пожежі на станції.

Мер Українки Олександр Туренко закликав мешканців міста щільно зачинити вікна аби не дихати шкідливими продуктами горіння. Він порадив зарядити усі пристрої і запастися водою.

Дорогу Обухів-Українку тимчасово перекрито.

Довідка

Трипільська ТЕС – це найпотужніша електростанція в Київській області. Цей регіон належить до енергонасичених районів, де розміщені енергогенеруючі підприємства загальною потужністю 3200 МВт, з яких встановлена потужність Трипільської ТЕС становить близько 57 %.

Відтак енергогенеруюче підприємство є найбільшим постачальником електроенергії у Київську, Черкаську та Житомирську області.

 Підприємство займає площу 281,3 га. Розташоване в Обухівському районі на березі Канівського водосховища.

Масована повітряна атака по Україні

Раніше увечері 10 квітня російські окупанти запустили по території України кілька груп ударних безпілотників типу "Шахед". У Силах оборони півдня України заявили про роботу сил та засобів протиповітряної оборони по цілях противника.

Крім того, близько 01:18 у командування Повітряних сил заявили про фіксацію руху ворожої ракети у напрямку Одеси. А також – про загрозу застосування ворогом балістики на сході країни.

Пізніше стало відомо про виліт 9-х бортів стратегічних бомбардувальників Ту-95МС з аеродрому "Оленья" (Мурманська область, РФ). Вони ближче до четвертої години здійснили маневр в районі пускових рубежів. Військові зазначили, що ймовірні пуски крилатих ракет. Згодом була оголошена тривога по всій Україні.

Вибухи лунали, зокрема, у Харкові та Львові, під атакою також були об'єкти енергетики:

  • У Львівській та Івано-Франківській областях працювали сили та засоби ППО через ракетні атаки. Зокрема, по Львову ворог запускав ракети "Канджал".
  • В Миколаївській області уламки збитих "Шахедів" впали на відкритій території, даних про руйнування та постраждалих немає.
  • В Одеській області уламки збитих дронів-камікадзе спричинили займання на території енергооб'єкта – була пожежа, яку вже ліквідували.
  • По Київській області, були удари "Шахедами" та ракетами, під час повітряної тривоги був атаковано об'єкт критичної інфраструктури.
  • У Харкові та області лунали вибухи через ракетні удари окупантів. Місцева влада уточнила, що по місту та регіону загалом загарбники завдали щонайменше десять ударів.

Загалом вночі та вранці 11 квітня Протиповітряна оборона знищила 57 повітряних цілей: 39 ударних безпілотників й 18 ракет.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: