fbpx
Сьогодні
Фото 22:57 24 Бер 2024

У Полтаві відкрили Центр рекрутингу української армії: як працює це рішення

Фото: Полтавська ОВА

Центр рекрутингу запрацював у Полтаві. У центрі можна дізнатися всю актуальну інформацію про вакансії в армії, поспілкуватися з рекрутерами й обрати бажану професію у війську.

Про це інформує Рубрика з посиланням на Полтавську ОВА.

У чому проблема?

У частини цивільних чоловіків нині вже випрацювались певна фобія до слова "повістка" і відповідне ставлення до служби в армії.

У той же час соціологія стверджує, що немало українців потенційно не проти стати на захист Батьківщини, якщо держава надасть чіткі відповіді щодо термінів та умов військової служби.

Виправляти ситуацію взялося Міноборони. Одним із кроків у цьому напрямі стане початок роботи рекрутингової агенції.

На початку листопада минулого року Міністерство оборони України оголосило про затвердження нової концепції набору в армію, яка, зокрема, передбачає відмову від термінової служби та запровадження рекрутингу.

Затверджена концепція є рамковим документом, який визначає бачення того, як конкретно розвиватиметься система роботи з особовим складом. Концепція передбачає розробку дорожньої карти, яка опише термін її реалізації на період до 2028 року.

Загалом в Україні хочуть відкрити 27 центрів рекрутингу ЗСУ до кінця першого півріччя 2024 року.

Яке рішення?

Наразі Центр рекрутингу запрацював у Полтаві.

"Важлива подія для області. Відкриваємо спільно з Генеральним штабом та Міністерством оборони рекрутинговий центр. Тут всім, хто готовий поповнити ряди Сил оборони, нададуть консультації та відповідну інформацію. Важливо, що кожен хто прийде, буде оформлений саме в ту бригаду й на посаду, на яку він забажає за фахом, – наголосив начальник ОВА Філіп Пронін. – Ми вдячні Міністерству оборони за такий новий, сучасний підхід до служби в ЗСУ".

Фото: Полтавська ОВА

Як це працює?

Як зазначив уповноважений представник Міністерства оборони України з питань рекрутингу Олексій Бежевець, це четвертий за ліком Центр, який відкрився в Україні. Подібні вже працюють у:

Фото: Полтавська ОВА

"Це інформаційний центр. Тут не роздають повісток. У Центрі можна дізнатися, які є вакансії загалом у всіх Силах оборони. Це не тільки ЗСУ, а й Нацгвардія, Нацполіція, інші формування. Людина сама обирає ту посаду, на яку хоче потрапити. Це важливо. Адже насамперед ми говоримо про добровільний і свідомий вибір людини. Про вибір свого майбутнього та свого місця в захисті держави. А держава зараз потребує такого захисту", – розповів Олексій Бежевець.

У центрі щодня працюватимуть три цивільні рекрутери, які надаватимуть інформацію щодо:

  • вакансій в армії,
  • консультуватимуть і проводитимуть профорієнтаційні тести,
  • супроводжуватимуть весь процес до призначення на відповідну посаду в армії.

Фото: Полтавська ОВА

Дізнатися інформацію можна за телефоном гарячої лінії 095 186 53 60 або перейти за посиланнями й заповнити анкету:

Нагадаємо, у Львові міністр оборони Рустем Умєров разом із головнокомандувачем Збройних сил України Олександром Сирським відвідали центр рекрутингу української армії.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: