fbpx
Сьогодні
10:18 19 Бер 2024

Канадські військові показали, як навчають українських воїнів в Польщі

English version here

Фото: CAF with Ukraine

У Збройних силах Канади оприлюднили світлини, де військовослужбовці цієї країни навчають навичок сучасного бою українських захисників.

Про це пише Рубрика, посилаючись на соціальну мережу Х канадської тренувальної місії UNIFIER.

"Реалістичні та ретельні тренування, проведені військовослужбовцями Збройних сил Канади, які перебувають у Польщі в рамках операції UNIFIER, забезпечують воїнів Збройних сил України навичками, які знадобляться їм у різних ситуаціях під час відбиття окупантів", – зазначили у дописі.

Нагадаємо, що у рамках операції UNIFIER канадські військовослужбовці з 2015-го року підготували понад 40 тис. українських військових.

Що відомо про навчання українських військових за кордоном

Нагадаємо, що до організації заходів підготовки військовослужбовців ЗСУ за кордоном залучена коаліція партнерів, яка налічує станом на сьогодні 34 держави. Це – Сполучені Штати Америки, Велика Британія, більшість країн Європейського Союзу, Канада, Норвегія, Австралія, Косово, Північна Македонія, Грузія, Молдова та Албанія.

Тільки Франція з початку повномасштабного вторгнення росії в Україну підготувала майже десять тисяч українських військових.

Варто зазначити, що 30 тисяч військовослужбовців Збройних сил України, які пройшли навчання у Британії, також були укомплектовані необхідним для передової обладнанням Міністерством оборони Сполученого Королівства.

Також інструктори з Австралії в межах навчальної операції допомагали українським військовим відпрацьовувати підготовку до проактивних дій під час проходження психологічної смуги посеред густих лісів.

До того ж під керівництвом данських інструкторів проходять навчання українських військовослужбовців з ведення позиційних бойових дій: відпрацьовують дії з підготовки, захоплення та утримання позиції.

Окрім того, у Канаді навчання українських бойових медиків проводять з додаванням спецефектів.

Загалом станом на 21 листопада 2023 року інтенсивну підготовку в навчально-тренувальних центрах понад 30 країн-партнерів завершили більш ніж 100 тисяч військовослужбовців Збройних сил України.

Варто додати, що у рамках Місії ЄС з надання військової допомоги Україні (EUMAM) до кінця літа поточного року пройдуть підготовку на території країн-членів Європейського Союзу 60 тисяч українських військовослужбовців.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: