fbpx
Сьогодні
21:59 19 Бер 2024

У Запоріжжі відкрився другий в Україні рекрутинговий центр для ЗСУ: як працює це рішення

Фото: Міноборони

У Запоріжжі відкрився рекрутинговий центр для ЗСУ. Тут надаватимуть консультації про вакансії в армії та повний супровід до призначення на посаду.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Міністерство оборони України.

У чому проблема?

На початку листопада минулого року Міністерство оборони України оголосило про затвердження нової концепції набору в армію, яка, зокрема, передбачає відмову від термінової служби та запровадження рекрутингу.

Затверджена концепція є рамковим документом, який визначає бачення того, як конкретно розвиватиметься система роботи з особовим складом. Концепція передбачає розробку дорожньої карти, яка опише термін її реалізації на період до 2028 року.

Пілотний проєкт рекрутингу української армії було запущено у Львові 12 лютого Міноборони спільно з Львівською міською радою.

«Наша мета створити мережу таких центрів, щоб кожна людина, яка шукає себе як захисник вітчизни, яка розуміє, що треба долучатися до захисту вітчизни, могла сюди прийти і зʼясувати всі повʼязані з цим питання. Рекрутинг – це найперше про добровільне долучення до захисту батьківщини. Це перша вхідна точка між громадянином і ЗСУ», – додав Олексій Бежевець.

Яке рішення?

Відкриття ще одного центру рекрутингу української армії у Запоріжжі є результатом спільної роботи Міністерства оборони України, Генерального штабу ЗСУ та Запорізької обласної військової адміністрації.

«Для наших Сил безпеки і оборони держави є надзвичайно важливою складова якісного набору військовослужбовців. Відкриття цього інноваційного центру рекрутингу – це відповідь і вирішення цього питання, за що хочу подякувати Міністерству оборони і всім причетним до відкриття до сервісу», – у свою чергу зазначив голова Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров.

другий в Україні рекрутинговий центр для ЗСУ

Фото: Міноборони

Як це працює?

Центр працюватиме як консультативно-інформаційний офіс, який, за необхідності, здійснюватиме супровід зарахування охочих вступити до Сил оборони.

«Тут надаватимуть прості відповіді на такі питання, як: які є частини, які є посади в частині, де я буду служити? Чи буде враховано мій фах, мій досвід, мій стан здоровʼя? Ми зробили цей процес максимально прозорим і зрозумілим. І будемо розширяти географію. Загалом у I півріччі 2024 року заплановано відкриття 27 таких центрів рекрутингу в обласних центрах та великих містах», – пояснив під час відкриття уповноважений Міністерства оборони України з питань рекрутингу Олексій Бежевець.

Вже зараз центр рекрутингу у Запоріжжі пропонує низку вакантних місць у більш ніж пів десятках формувань. Йдеться і про підрозділи сил ТРО, і Нацгвардію, Морську піхоту тощо.

Наразі найбільший запит спостерігається на операторів БПЛА, водіїв-механіків, медиків, фахівців сфери IT та інших категорій професій, чиї знання та вміння потрібні у Силах оборони держави.

У центрі працюватимуть двоє цивільних співробітників, які не можуть видавати повістки про мобілізацію, тому їхня функція буде суто комунікативна.

Зокрема, громадяни можуть отримати тут інформацію про вакантні посади в українському війську та консультації щодо усіх питань також зателефонувавши за номерами +380 66 183 10 75 або +380 98 835 09 04.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: