fbpx
Сьогодні
Фото 19:53 20 Бер 2024

В Україні відкрили третій центр рекрутингу до ЗСУ: для чого це рішення

Фото: Міноборони

У Дніпрі розпочав роботу третій в Україні й один з найбільших у державі центрів рекрутингу української армії.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Міністерство оборони України.

У чому проблема?

На початку листопада минулого року Міністерство оборони України оголосило про затвердження нової концепції набору в армію, яка, зокрема, передбачає відмову від термінової служби та запровадження рекрутингу.

Затверджена концепція є рамковим документом, який визначає бачення того, як конкретно розвиватиметься система роботи з особовим складом. Концепція передбачає розробку дорожньої карти, яка опише термін її реалізації на період до 2028 року.

Пілотний проєкт рекрутингу української армії було запущено у Львові 12 лютого Міноборони спільно з Львівською міською радою. Другий в Україні рекрутинговий центр для ЗСУ відкрили у Запоріжжі.

В Україні відкрили третій центр рекрутингу до ЗСУ

Фото: Міноборони

Протягом квітня цього року заплановано відкриття рекрутингових центрів у шістьох інших містах Дніпропетровської області, включаючи Кривий Ріг, Кам'янське, Покровське, Павлоград, Синельнико та Новомосковськ.

Загалом в Україні хочуть відкрити 27 центрів рекрутингу ЗСУ до кінця першого півріччя 2024 року.

«Це про сервіс, це про інформаційний обмін і, найперше, це про довіру. Про можливість кожного свідомо підійти до вибору свого місця для захисту батьківщини. Ми створюємо мережу рекрутингових центрів, основна мета і завдання яких — стати вхідною точкою для громадян до лав Сил оборони і забезпечення розуміння того, де і як кожен з нас може долучитися до захисту країни», — наголосив уповноважений Міноборони з питань рекрутингу Олексій Бежевець. 

В Україні відкрили третій центр рекрутингу до ЗСУ

Фото: Міноборони

Яке рішення?

Спільний проєкт Міністерства оборони України, Генштабу ЗСУ, міськради та Дніпропетровської ОВА відкрив свої двері і вже готовий приймати громадян за адресою: проспект Слобожанський 8, Лівобережний ЦНАП.

«Відкриття такого центру – це про добровільний вибір громадянина щодо залученості до армії. Завдяки рекрутинговим центрам кожен перспективний військовослужбовець побачить свій можливий розвиток у Збройних Силах України», – підсумував начальник штабу – заступник командира військової частини регіонального управління Сил ТРО «Схід» полковник Євгеній Щербань.

В Україні відкрили третій центр рекрутингу до ЗСУ

Фото: Міноборони

Як це працює?

У центрі кожен охочий зможе отримати інформацію щодо можливості застосування своїх професійних навичок у Силах оборони. Співробітниками центру рекрутингу будуть цивільні працівники, а основна його мета – надати можливість людям знайти місце в армії.

«Генштабом спільно з Міноборони розроблені правила, які забезпечуватимуть потрапляння кандидата в обрану ним частину на відповідну посаду за контрактом. Цей алгоритм доведено до кожної військової частини, навчального центру та ТЦК та СП», – зазначив представник Генштабу Олексій Панов.

В Україні відкрили третій центр рекрутингу до ЗСУ

Фото: Міноборони

У центрі вже є сотні вакансій військових частин ОК «Схід», Національної гвардії України та Територіальної оборони. Позиції охоплюють бойові та підтримуючі напрями, включаючи кухарів, водіїв, ремонтників техніки, операторів БПЛА, бухгалтерів та багатьох інших.

Отримати інформацію щодо можливого працевлаштування в ЗСУ і працювати за професією можна як завітавши до центру рекрутингу особисто, так і за номером телефону +380 66 073 34 78.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: