fbpx
Сьогодні
20:27 21 Бер 2024

Навчання українських воїнів в рамках операції "Інтерфлекс" відвідав король Нідерландів

Фото: Скріншот з відео

Король Нідерландів Віллем-Александр відвідав навчання військових Збройних сил України в рамках операції "Інтерфлекс".

Про це пише Рубрика, посилаючись на соцмережу Х королівського дому Нідерландів.

Операція "Інтерфлекс" ("Operation Interflex") – це програма підготовки українських військових за стандартами Королівських збройних сил Великої Британії.

Як зазначали, в Нідерландах у рамках операції "Інтерфлекс" займаються підготовкою українських новобранців.

У королівському домі зауважили, що роблять свій внесок, серед іншого, щодо:

  • вправ із влучної стрільби,
  • надання медичної допомоги,
  • військового права.

"Король відвідав навчання в рамках операції "Інтерфлекс" у Великій Британії та поспілкувався з інструкторами та українськими солдатами", підкреслили у дописі.

Як зазначає королівський дім, Нідерланди беруть участь у цій навчальній програмі з вересня 2022 року. До 2023 року навчання пройшли близько 34,5 тис. українців.

Цього року має бути підготовлено ще вісім випусків. У кожному по двісті новобранців. Навчання проводиться підрозділом Королівської армії Нідерландів і включає:

  • вправи зі стрільби,
  • поводження зі зброєю,
  • ведення бою в містах та окопах,
  • надання медичної допомоги тощо.

Окрім військових зі Сполученого Королівства Великобританії та Північної Ірландії українських армійців готують кращі інструктори та інструкторки з Австралії, Данії, Канади, Литви, Естонії, Нідерландів, Нової Зеландії, Норвегії, Румунії, Фінляндії та Швеції.

Операцію "Інтерфлекс" було розпочато в червні 2022 року. Ця провідна у світі навчальна програма, яка реалізується по всій Великій Британії, залучає новобранців-добровольців, які приєдналися до ЗСУ, не маючи практично жодного військового досвіду, і навчає їх навичок, необхідних для виживання та ефективності у бойових діях на передовій.

Навчання українських військових у Британії

З перших місяців повномасштабного російського вторгнення в Україну воїни ЗСУ проходять різноманітні програми навчання у Британії.

Так, для максимально ефективної підготовки військових у Британії збудували спеціальний полігон. Повідомляють, що його обладнання та інфраструктура дозволять здобути досвід ведення бойових дій у міських умовах.

Окрім того, 30 тисяч військовослужбовців Збройних сил України, які пройшли навчання у Британії, також були укомплектовані необхідним для передової обладнанням Міністерством оборони Сполученого Королівства.

Нагадаємо, що інструктори з Австралії в межах навчальної операції допомагали українським військовим відпрацьовувати підготовку до проактивних дій під час проходження психологічної смуги посеред густих лісів.

До того ж, під керівництвом данських інструкторів проходять навчання українських військовослужбовців з ведення позиційних бойових дій: відпрацьовують дії з підготовки, захоплення та утримання позиції.

Також, у Канаді навчання українських бойових медиків проводять з додаванням спецефектів.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: