fbpx
Сьогодні
20:39 24 Бер 2024

Енергетики планують завершити роботи на пошкоджених об’єктах до кінця дня: у Кривому Розі, Одесі та на Харківщині ввели відключення електроенергії

Фото Reuters

Фахівці Укренерго мають намір завершити відновлювальні роботи на найбільш пошкоджених об'єктах в західних, південних та центральних областях до кінця сьогоднішнього дня. У Кривому Розі, Одесі та на Харківщині ввели відключення електроенергії.

Про це у Фейсбуці повідомив голова НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький, пише Рубрика.

"В регіонах, які зазнали найбільших пошкоджень, ліквідацією наслідків атак та відновленням займається 10 мобільних ремонтних бригад, фахівців експлуатаційного персоналу підстанцій і ліній, підрядні організації. Сотні висококваліфікованих енергетиків працюють цілодобово над поверненням світла в домівки українців. До кінця дня ми плануємо завершити відновлювальні роботи на найбільш пошкоджених об'єктах в західних, південних та центральних областях", – йдеться в повідомленні.

За його словами, протягом наступних кількох днів будуть поступово зніматися ті залишкові обмеження енергопостачання, які все ще є в деяких регіонах. 

Водночас Кудрицький повідомляє про складну ситуацію, яка все ще залишається в трьох областях

Так, на Харківщині діють обмеження щодо розподілу наявних обсягів електроенергії між споживачами за певним графіком. Наразі фахівці Укренерго разом із колегами з обленерго намагаються "заживити" місто і регіон та дати більше потужності, якої все ще не вистачає. 

На Дніпропетровщині та Одещині подекуди діють обмеження енергопостачання, застосовані диспетчерським центром Укренерго. Кудрицький наголошує, що це вимушений захід, необхідний для стабілізації ситуації в регіоні. Ремонтні бригади працюють над поверненням стабільного енергоживлення, це може зайняти декілька днів.

Керівник Укренерго попереджає про необхідність дотримання режиму ощадливого споживання в регіонах, де поступово повертається енергоживлення, і не вмикати всі електроприлади одразу. 

"Це допоможе не створювати надмірне навантаження на енергосистему, яка все ще відновлюється після масованих атак. Відповідно, наші ремонтні бригади зможуть зробити свою роботу швидше", – додав Кудрицький.

Проте, як повідомив ДТЕК, після російської ранкової атаки 24 березня у Кривому Розі, що на Дніпропетровщині, у Харкові та області, а також в Одесі запровадили відключення електроенергії.

У Кривому Розі за словами голови ради оборони міста Олександра Вілкула, лікарні, насосні та інші об'єкти критичної інфраструктури перейдуть на генератори. Він нагадав, що в місті працює 213 "Пунктів незламності".

На Харківщині погодинні відключення електроенергії діятимуть з 25 березня по 31 березня.

"Це вимушений тимчасовий крок. Він потрібен для того, щоб якмога більша кількість жителів області мала світло, а підприємства могли працювати", — пояснив глава ОВА.

Він додав, що фахівці продовжують ліквідовувати наслідки ударів, цілодобово ремонтувати інфраструктуру після російських обстрілів. За словами посадовця, відключення діятимуть у різних районах Харкова:

  • Шевченківський та Київський: з 9:00 до 15:00;
  • Слобідський та Основ'янський: з 15:00 до 21:00;
  • Салтівський, Немишлянський та Індустріальний: з 21:00 до 03:00;
  • Холодногірський та Новобаварський: з 03:00 до 9:00.

Тим часом в області у визначений час електропостачання припинятимуть до різних громад, а саме:

  • Мереф'янська та Люботинська: з 9:00 до 11:00;
  • Зміївська та Балакліївська: з 11:00 до 13:00;
  • Чугуївська та Ізюмська: з 13:00 до 15:00;
  • Богодухівська та Дергачівська: з 15:00 до 17:00.

В Одесі також повернулися до стабілізаційних графіків відключень. Це сталося через збільшення електроспоживання у вечірні пікові години.

У ДТЕК закликали "розумно споживати електроенергію", щоб зменшити навантаження на мережу. Перевірити графіки відключень можна тут.

Нагадаємо, унаслідок російських ударів по енергоінфраструктурі 22 березня ДТЕК втратила 50% генераційних об'єктів електроенергії. Це була наймасовіша атака на об'єкти електропостачання за весь час повномасштабної війни.

Голова "Укренерго" Володимир Кудрицький заявив, що збитки від ракетного удару оцінюють в 90-100 млн євро.

Ранкова ворожа атака

У ніч проти 24 березня сили протиповітряної оборони збили над Україною 18 із 29 російських ракет, а також 25 із 28 ударних безпілотників типу Shahed. На Львівщині атаки зазнав обʼєкт критичної інфраструктури. На Нікопольщині уламки збитого безпілотника пошкодили енергообʼєкт.

А вже зранку повітряна тривога знову пролунала майже в усіх областях України. На Львівщині є два влучання в той самий обʼєкт критичної інфраструктури, в який окупанти цілилися вночі. Окрім того, звуки вибухів було чутно на Івано-Франківщині.

У Харкові внаслідок обстрілів була найскладніша ситуація — там росіяни намагалися уразити абсолютно всі енергооб'єкти, які живлять місто. Згодом стало відомо, що росіяни зруйнували всі трансформаторні підстанції міста.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: