fbpx
Сьогодні
19:44 24 Бер 2024

Енергосистема через останні ворожі обстріли зазнала збитків щонайменше на €100 мільйонів, - голова НЕК "Укренерго"

English version here

Фото: Reuters

 Щонайменше на 100 млн євро завдали збитків останні російські атаки не енергетичні об'єкти України.

Про це у Фейсбуці повідомив голова НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький, пише Рубрика.

"За попередніми підрахунками, чек за збитки, який буде предʼявлено ворогу за останні атаки, сягає щонайменше 90-100 млн євро, якщо говорити лише про високовольтне обладнання Укренерго", – йдеться в повідомленні.

Кудрицький підкреслив, що в Укренерго були готові до ймовірних нападів на енергосистему: був сформований склад необхідного обладнання та матеріалів, персонал проходив потрібні тренування.

За його словами, більш тяжких наслідків вдалося уникнути в тому числі завдяки інженерним укріпленням на енергетичних об'єктах, які облаштовуються спільно з обласними військовими адміністраціями та Державним агентством відновлення та розвитку інфраструктури.

"За попередніми оцінками, без цього пошкоджень могло бути вдвічі більше, а наслідки ще серйознішими. Дякуємо колегам і продовжуємо нарощувати захист паралельно з відновлювальними роботами", – додав керівник Укренерго.

Водночас генеральний директор YASNO Сергій Коваленко в етері національного телемарафону заявив, що внаслідок російських ударів по енергоінфраструктурі 22 березня ДТЕК втратила 50% генераційних об'єктів електроенергії.
Це була наймасовіша атака на об'єкти електропостачання за весь час повномасштабної війни.
Він розповів, що росіяни цілили одразу по генерувальних та розподільчих об'єктах енергоінфраструктури. Окупанти уразили мережеві вузли "Укренерго".За його словами, відновлення пошкоджених об'єктів займе "не день і не місяць", а їх ремонт доведеться починати ще з гіршої позиції, ніж це було взимку 2022-2023 років.

Масована атака рф 22 березня

Армія рф вранці у п'ятницю, 22 березня, підняла в небо стратегічні бомбардувальники Ту-95МС, які здійснили пуски крилатих ракет Х-101/555/55. У низці українських міст із часом пролунали вибухи: працювала ППО, але є і прильоти.

У низці міст є влучання в об'єкти критичної інфраструктури, є жертви.

Як повідомлялось, війська рф обстрілювали балістикою Харків: у місті пролунало близько 15 вибухів. У Харкові внаслідок обстрілів була найскладніша ситуація — там росіяни намагалися уразити абсолютно всі енергооб'єкти, які живлять місто, окупанти випустили по обласному центру 22 ракети різного типу

Також під час масованої атаки рф, у Запоріжжі 22 березня пролунали 12 вибухів. Є поранені, сім будинків зруйновано, десятки пошкоджено.

Зокрема росіяни вдарили по ДніпроГЕС. На Запорізькій АЕС є загроза блекауту, знеструмлено лінію до ЗАЕС.

Перебої зі світлом також є у Дніпрі, на Полтавщині, Сумщині. Відомо про влучання в об'єкти критичної інфраструктури в Івано-Франківській, Вінницькій, Миколаївській та Одеській областях. У низці областей ввели графіки відключення світла.

Загалом вночі, 22 березня, ворог випустив по Україні понад 150 дронів та ракет різних типів. Сили ППО збили 55 "Шахедів" та 37 ракет.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: