fbpx
Сьогодні
Фото 17:18 24 Бер 2024

Близько 2 тисяч продуктових наборів передали заблокованим на кордоні водіям

Фото: Фейсбук / Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України

Благодійники  передали водіям, які чекають на перетин кордону із Польщею на пунктах пропуску, майже 2 тисячі продуктових боксів.

Про це повідомила у Фейсбуці пресслужба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури, пише Рубрика.

"За підтримки Global Empowerment Mission (GEM) та фонду Говарда Баффета поблизу пунктів пропуску "Дорогуськ – Ягодин", "Гребенне – Рава-Руська" та "Корчова – Краківець" перевізникам роздали майже 2 тисячі продуктових боксів, 4 палети з водою та біля 500 гарячих обідів", – йдеться в повідомленні.

У міністерстві нагадали, що українські водії залишаються заблокованими на польському кордоні з 9 лютого, коли розпочався страйк фермерів.

Зараз на проїзд очікують понад 1 600 вантажівок.

Фото: Фейсбук / Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України

Фото: Фейсбук / Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України

Повністю заблоковані "Дорогуськ – Ягодин", "Гребенне – Рава-Руська" та "Долгобичув – Угринів". Черга залишається і на розблокованих пунктах пропуску "Зосин – Устилуг", "Корчова – Краківець" та "Медика – Шегині".

Фото: Фейсбук / Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України

Як повідомлялося, станом на ранок 24 березня польські протестувальники повністю заблокували рух вантажних транспортних засобів у бік Польщі в пунктах пропуску "Ягодин" і "Рава-Руська".

Що відомо про перекриття кордону з Польщею

Польські перевізники, а згодом і фермери почали блокувати рух українських вантажівок з осені 2023 року. Причиною страйку перевізників називають "надмірну конкуренцію" після ухвалення "транспортного безвізу" між Україною та країнами ЄС.

А польські фермери протестують, щоб добитися помʼякшення європейського "зеленого курсу", а також отримувати більше субсидій, дотацій та компенсацій.

Вони блокували рух на шести напрямках — це пункти пропуску "Ягодин", "Устилуг", "Угринів", "Рава-Руська", "Шегині" та "Краківець".

Польські ЗМІ навіть писали, що Україна та Польща нібито ведуть переговори щодо тимчасового закриття кордону для двосторонньої торгівлі товарами. Проте в Мінвідновлення України заперечили інформацію про такі переговори.

Через блокаду українська економіка зазнала вже мільярда євро збитків, економічні втрати Польщі ще більші. Окрім того, на території Польщі померли троє українських водіїв.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: