fbpx
Сьогодні
13:21 21 Бер 2024

Делегація НАТО вперше з початку великої війни прибула в Україну

До України з офіційним візитом прибула делегація НАТО на чолі з головою військового комітету адміралом Робом Бауером. Цей візит став першим для військової делегації Альянсу з початку російського повномасштабного вторгнення.

Про це йдеться на сайті НАТО, інформує Рубрика.

Бауер заявив, що його візит — свідчення того, що "НАТО та Україна ближчі, ніж будь-коли".

"Разом ми робимо все для того, щоб Україна стала членом нашого Альянсу. Прапор Швеції не буде єдиним синьо-жовтим прапором у штаб-квартирі НАТО", — зазначив голова військового комітету.

У своїй промові він згадав про ракетну атаку по Києву, коли росіяни вдарили по місту крилатими та балістичними ракетами, які знищила українська ППО.

А також заявив, що наразі нічого не вказує на те, що рф може застосувати ядерну зброю, йдеться на сайті Київського безпекового форуму.

Адмірал зазначив, що країнам НАТО доведеться нарощувати виробництво снарядів і ракет, як це робить росія. Він запевнив, що фінансові ресурси на це є.

"З нашою допомогою Україна може і переможе. Від щирого серця кажу: ви не самі. Ви не самотні. НАТО підтримує вас", — резюмував Бауер.

За словами адмірала, його візит до Києва 21 березня є свідченням того факту, що НАТО і Україна стали ближчими.

"З кожним днем ми стаємо ближчими. Більш сумісними. Більш переплетеними", – підкреслив він.

Глава комітету НАТО також зазначив, що війна росії проти України ніколи не була пов'язана з будь-якою реальною загрозою безпеці, яка походить від України чи НАТО.

"Ця війна пов'язана з тим, що президент Путін боїться чогось набагато потужнішого, ніж будь-яка фізична зброя на землі – демократії. Якщо люди в Україні зможуть мати демократичні права… справжні демократичні права… то люди в Росії незабаром теж прагнутимуть їх. Ось у чому суть цієї війни", – констатував він.

Нагадаємо, Умєров затвердив план Міноборони з реалізації адаптованої Річної нацпрограми співробітництва з НАТО на 2024 рік.

Що відомо про вступ України до НАТО

Нагадаємо, що 30 вересня 2022 року Президент Володимир Зеленський, Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук та Прем'єр-міністр Денис Шмигаль підписали заявку України на вступ до НАТО у пришвидшеному порядку.

А вже у 2023 році у Вільнюсі 11 та 12 липня відбувся саміт країн НАТО, однієї з головних тем якого була Україна.

У підсумковому комюніке саміту, оприлюдненому на сайті Альянсу, Глави держав та урядів країн Північноатлантичного альянсу визнали прогрес України на шляху євроатлантичної інтеграції та підтвердили, що майбутнє України – у НАТО.

Також у Силах безпеки та оборони України вже запроваджено 287 стандартів НАТО та до кінця 2023 року ще планують запровадити близько 200 стандартів Північноатлантичного Альянсу.

Нещодавно Міністерство оборони за стандартами НАТО створило дворівневу систему закупівель.

Загалом у Північноатлантичному альянсі існує 1135 стандартів, Україна станом на кінець листопада 2023 року впровадила близько чверті з них.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: