fbpx
Сьогодні
14:45 07 Тра 2024

Наразі в армії є 12 тисяч вакансій: у Міноборони назвали найбільш затребувані

Уповноважений Міністерства оборони з питань рекрутингу Олексій Бежевець повідомив, що центрах рекрутингу до української армії зараз є понад 2 тисячі вакансій, ще близько 10 тисяч вакансій розмістили онлайн безпосередньо військові частини.

Про це він розповів в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" пише Рубрика.

"У нас вже більше 2000 вакансій, це безпосередньо ті, які зібрали центри з військових частин, пункти постійної дислокації яких перебувають у відповідному регіоні або які представлені в регіонах. І ще близько 10 тисяч різних вакансій онлайн зараз розміщені безпосередньо військовими частинами", – сказав Бежевець.

За його словами, у центрах рекрутингу можуть обрати собі спеціальність навіть ті, хто вже має на руках повістку.

"Для будь-якої людини, навіть яка отримала повістку про уточнення облікових даних, і в такому статусі людина не позбавлена можливості, і ми запрошуємо цих людей пошукати своє місце в армії, не чекати, коли вас покличуть, коли вас мобілізують, тому що станом на сьогодні така можливість існує", – наголосив Бежевець, додавши, що людина може обрати службу за контрактом або мобілізуватись в конкретну частину з певного переліку пріоритетних частин.

Наразі таких пріоритетних військових частин понад 100, сказав він.

Водночас Бежевець вказав, що потребу мають передусім військові частини, які беруть безпосередню участь у стримуванні агресора.

На запитання про найбільш затребувані вакансії він поінформував, що йдеться про:

  • водіїв,
  • механіків,
  • стрільців,
  • операторів всіх видів озброєння,
  • обслугу артилеристів,
  • операторів БПЛА,
  • бойових медиків.

Станом на сьогодні до рекрутингових центрів вже звернулося понад 3 тисячі осіб.

"Більш ніж 3200 людей вже звернулося. Приблизно 30% на тій чи іншій стадії оформлення зараз перебувають: або їм підбираються вакансії, або вони сконтактовані з військовими частинами, або вже оформляються. Приблизно 50 вже знаходяться в навчальних центрах і готуються, і ці цифри зростають з кожним днем", – зазначив Бежевець.

Представник Міноборони також повідомив, що є велика кількість вакансій в армії, пов'язаних з логістикою, з обслуговуванням та ремонтом техніки.

За інформацією Бежевця, незабаром в Україні будуть відкриті нові рекрутингові центри.

"У нас зараз іде спілкування приблизно з 10 різними регіонами, тому що відкриття таких центрів – це форма співпраці з органами самоврядування, місцевої влади, тому що ми розміщуємо їх в ЦНАПах, готуємо, відповідно, людей, вони проходять тренінги, забезпечуються усім необхідним. Крайні центри були відкриті в Ужгороді і Мукачеві, зараз ми очікуємо в Хмельницькому, йде спілкування з Одесою, з Тернополем, Рівним, Чернівцями, тобто поступово ми цю географію максимально розширюємо", – сказав представник Міноборони.

Що відомо про запровадження Міноборони рекрутингу

На початку листопада минулого року Міністерство оборони України оголосило про затвердження нової концепції набору в армію, яка, зокрема, передбачає відмову від термінової служби та запровадження рекрутингу.

Затверджена концепція є рамковим документом, який визначає бачення того, як конкретно розвиватиметься система роботи з особовим складом. Концепція передбачає розробку дорожньої карти, яка опише термін її реалізації на період до 2028 року.

Пілотний проєкт рекрутингу української армії було запущено у Львові 12 лютого Міноборони спільно з Львівською міською радою. Другий в Україні рекрутинговий центр для ЗСУ відкрили у Запоріжжі.

До серпня в Україні відкриють ще понад 20 рекрутингових центрів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: