fbpx
Сьогодні
15:13 07 Тра 2024

Міністр оборони Косова розкрив деталі пакета військової допомоги Україні

Фото: ruserbia.com

Україна отримає від частково визнаного Косова боєприпаси до мінометів 120-мм, 60-мм і 81-мм калібрів.

Про це на зустрічі з українськими журналістами у Приштині повідомив міністр оборони Косова Еюп Мачедонсі, відповідаючи на запитання hromadske про пакети допомоги.

"Я не буду вдаватися глибоко в деталі, але можу сказати, що це мінометні снаряди 120 мм, 60 мм, 81 мм, військові вантажівки для перевезення особового складу та озброєння, бронемашини, тактичні машини для підтримки підрозділів в Україні в транспортно-оперативному аспекті", — розповів міністр.

Як зазначають, Косово вже передало Україні першу партію допомоги:

  • тактичні автомобілі,
  • бронетехніку.

Окрім того, готує другий пакет, який включатиме мінометні снаряди.

Також, Косово тренує українських фахівців з розмінування. 2022 року перша група Центру протимінної діяльності завершила тренування в частково визнаній країні. Зараз, за словами міністра, Косово готується тренувати другу групу.

"Ми налаштовані рішуче підтримувати Україну у всіх аспектах відповідно до наших умов і можливостей", — наголосив міністр.

Нагадаємо, у березні під час 20-го засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн" Косово оголосило про надання нового пакета допомоги Україні.

Що відомо про "Рамштайн-21"

Нагадаємо, як раніше повідомляла Рубрика, Міністр оборони США Ллойд Остін 26 квітня відкрив 21-е засідання Контактної групи з питань оборони України, так званого формату "Рамштайн", участь у якому беруть представники близько 50 країн.

Яку допомогу нададуть Україні:

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: