fbpx
Сьогодні
20:52 14 Бер 2024

Рекрутинг до ЗСУ: у Міноборони розповіли, як зручно долучитися до війська

Фото: Львівська міська рада

Міністерство оборони представило новий алгоритм рекрутингу до лав Збройних сил України, який покликаний "замінити застарілі підходи" на "зрозумілий механізм" добровільного долучення до війська через спеціальні центри та онлайн.

Про це пише Рубрика, посилаючись на сайті Міноборони.

Нагадаємо, що наприкінці 2023 року уклали угоди із чотирма компаніями, які надали безкоштовно свої майданчики "і почали співпрацю в інтересах поповнення українського війська мотивованими фахівцями".

Як розповіли у відомстві, кандидат зможе обрати вакантну посаду та відповідну військову частину, звернувшись до рекрутерів у Центрах надання адміністративних послуг або обравши вакансію на таких платформах:

Окрім того, вакансії планують розміщати на сайтах військових частин. Також запрацюють рекрутингові центри окремих військових частин та ТЦК СП.

Після обрання посади — самостійно або за допомогою рекрутера — анкету кандидата передадуть обраній військовій частині. Далі кандидатові потрібно буде пройти:

  • співбесіду,
  • перевірку фізичної підготовки,
  • психолого-діагностичне тестування.

Якщо частина входить до такого переліку, то рекомендаційний лист кандидата одразу стає обов'язковим до врахування при подальшому оформленні. Якщо ні, то перед видачею рекомендаційного листа залучення кандидата повинне затвердити ще вище командування військової частини.

Далі людині потрібно буде відвідати ТЦК СП для:

  • уточнення облікових даних;
  • проходження ВЛК;
  • проходження відбору та формування особової справи.

Якщо під час відбору визначиться, що кандидат не відповідає обраній посаді, то йому запропонують інше пріоритетне місце в обраній військовій частині.

Водночас кандидати, які мають досвід військової служби впродовж останніх 10 років та яких відібрали за прямою чи спорідненою військово-обліковою спеціальністю, направляються безпосередньо до визначених військових частин, згідно з рекомендаційним листом.

А ось кандидати без досвіду військової служби або відібрані не за своєю ВОС отримують направлення до:

  • навчального центру,
  • навчального батальйону резерву для проходження базової загальновійськової підготовки.

У Міноборони запевнили, що не буде такого, щоб відібраного кандидата після підготовки в навчальному центрі відправили до частини, яку він не обирав.

Що відомо про запровадження Міноборони рекрутингу

На початку листопада поточного року Міністерство оборони України оголосило про затвердження нової концепції набору в армію, яка, зокрема, передбачає відмову від термінової служби та запровадження рекрутингу.

Затверджена концепція є рамковим документом, який визначає бачення того, як конкретно розвиватиметься система роботи з особовим складом. Концепція передбачає розробку дорожньої карти, яка опише термін її реалізації на період до 2028 року.

Вишкіл, про який йде мова у Концепції, не замінить призов, він дасть змогу кожному українцю набути навичок для захисту – себе, своїх близьких і країни.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: