fbpx
Сьогодні
20:54 04 Січ 2024

9 відгуків на одну вакансію: у Міноборони розповіли як проходить рекрутинг через сайти працевлаштування

Фото: facebook com NGUmainpage

На українських профільних сайтах з працевлаштування 389 підрозділів Сил безпеки та оборони України розмістили оголошення про 1847 вакансій: у суспільстві відгукнулися – в середньому по 9 заявок на 1 пропозицію.

Про це пише Рубрика, посилаючись на пресслужбу Міністерства оборони в Telegram.

У відомстві нагадали, що наприкінці 2023 року уклали угоди із чотирма компаніями, які надали безкоштовно свої майданчики "і почали співпрацю в інтересах поповнення українського війська мотивованими фахівцями":

"389 підрозділів Сил безпеки й оборони України розміщують свої оголошення на профільних ресурсах. Актуальних вакансій вже – 1847", підкреслили в міністерстві.

У Міноборони зауважили, що проєкт отримав позитивну реакцію у суспільстві та на сьогодні набирає обертів.

рекрутинг

Фото: Телеграм / Міноборони

"Люди активно відгукуються на вакансії. Маємо зараз в цілому понад 17500 відгуків. Це в середньому 9 відгуків на одну вакансію. Кількість відгуків зростає на всіх майданчиках щотижня.

Так само зростає кількість вакансій від військових частин, яких стає все більше. Прогнозую, що наступні місяці ми матимемо відчутну позитивну динаміку – мова йде про тисячі залучених людей", – заявила заступниця міністра оборони Наталія Калмикова.

У міністерстві додали, що також організували навчання для кадрових служб військових частин. На цей час готується до запуску Агенція рекрутингу Міноборони.

"Рекрутинг – це паралельний процес із мобілізацією, який базується на підписанні контракту до кінця особливого періоду. При цьому, людина йде у визначену частину і на визначену посаду, максимально використовуючи свій цивільний досвід. Окрім того, контракт має низку переваг щодо соціального забезпечення", – пояснили в міністерстві.

Що відомо про запровадження Міноборони рекрутингу

На початку листопада поточного року Міністерство оборони України оголосило про затвердження нової концепції набору в армію, яка, зокрема, передбачає відмову від термінової служби та запровадження рекрутингу.

Затверджена концепція є рамковим документом, який визначає бачення того, як конкретно розвиватиметься система роботи з особовим складом. Концепція передбачає розробку дорожньої карти, яка опише термін її реалізації на період до 2028 року.

Вишкіл, про який йде мова у Концепції, не замінить призов, він дасть змогу кожному українцю набути навичок для захисту – себе, своїх близьких і країни.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: