fbpx
Сьогодні
14:34 07 Бер 2024

У столиці знову запрацює станція метро "Дніпро": деталі

У Києві 8 березня станція метро "Дніпро" відновить роботу у звичайному режимі, яка була зачинена понад два роки.

Про це повідомили в КМДА, пише Рубрика.

Графік роботи станції — з 05:41 до 22:36.

У КМДА зазначили, що станція метро "Дніпро" під час повітряної тривоги буде зачинена для перевезень пасажирів із міркувань безпеки.

"Звертаємо увагу, що станція метро "Дніпро" – наземна, тому під час повітряної тривоги буде зачинена для перевезень пасажирів із міркувань безпеки", – зазначили в КМДА.

Станція "Дніпро" не працювала для перевезень пасажирів від початку повномасштабного вторгнення рф, 24 лютого 2022 року. Станція розташована на червоній гілці метрополітену між станціями "Арсенальна" та "Гідропарк".

Які станції наразі закриті?

Нагадаємо, що 8 грудня шість станцій підземки перестали працювати. Громадська ініціатива "Пасажири Києва" повідомила, що рух поїздів від станції метро зупинили через розгерметизацію тунелю. У мережі з'явилися відео того, як вода пішла на колії.

Тоді керівники столичного метро озвучили перші версії надзвичайної події. У Києві через закриття шістьох станцій "синьої" гілки метро провели переорганізацію дорожнього руху на найбільш  завантажених відрізках доріг.

А 11 січня голова та засновник Офісу Трансформації Максим Бахматов заявив, що на відкриття тунелю метрополітену між станціями метро "Деміївська" та "Либідська" можуть знадобитись роки. І чекати, що це відбудеться найближчим часом, не варто.

На сьогодні на ділянці від "Теремків" до "Деміївської" метро працює у човниковому режимі з інтервалом 13 хвилин. Рух перекрито лише між станціями "Деміївська" та "Либідська".

На цій ділянці рух метро дублюють автобуси, які їздять з інтервалом 3 хвилини. Місто потурбувалося, щоб гроші за пересадку поверталися пасажирам, які користуються транспортною картою. Тому на маршруті від "Либідської" до "Теремків" за поїздку люди платять лише один раз.

За словами директора Департаменту транспортної інфраструктури Руслана Кандибора, рух на пошкодженій ділянці між станціями "Деміївська" та "Либідська" відновлять до кінця літа цього року.

Також на час повітряних тривог закривають усі наземні станції: на червоній гілці — від "Гідропарку" до "Лісової" (а з 8 березня — ще й "Дніпро"), а на зеленій — від "Славутича" до "Червоного Хутора".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: