fbpx
Сьогодні
18:20 07 Бер 2024

У підтримці України немає червоних ліній: Макрон звернувся до лідерів партій Франції

Фото: EPA/UPG

7 березня президент Франції Емманюель Макрон зустрівся з лідерами парламентських партій країни та розповів їм про війну в Україні й про те, як варто підтримати Київ.

Про це пише Le Figaro.

Як ми писали раніше, президент Франції Емманюель Макрон анонсував зустріч з лідерами партій, які входять до складу парламенту, в Єлисейському палаці в четвер, 7 березня.

Голова французьких "Зелених" Марін Тондельє, підсумовуючи міркування Макрона, сказала, що "встановлення обмежень для нас самих" дасть президенту росії владіміру путіну "порівняльну перевагу".

"Президент дуже серйозно говорив про необхідність швидкої мобілізації додаткових ресурсів для боротьби з російською загрозою в Україні", – розповів Le Figaro один із присутніх на зустрічі політиків Бертран Панше.

Окрім того, згідно з коментарями лідерів комуністів Фаб'єна Русселя та ультраправого "Національного об'єднання" Джордана Барделли, Макрон підтвердив їм, що не має наміру встановлювати "жодних обмежень" або "жодних червоних ліній" щодо підтримки з боку Франції.

Кілька присутніх на умовах анонімності розповіли Le Figaro, що Макрон на зустрічі "з картами в руках" пояснював ризики відходу України від лінії фронту на користь російської армії.

"Він пояснив нам, по суті, що як тільки ми підтримаємо Україну, але почнемо говорити, що обмежуємо себе, Володимир Путін, швидше за все, матиме успіх", – пояснив один зі співрозмовників.

На Єлисейських полях зустріч Макрона з лідерами політичних партій поки не коментували.

Як відомо, 17 лютого президент Франції Емманюель Макрон доручив уряду "зробити заяву перед парламентом" стосовно двосторонньої безпекової угоди, підписаної з Україною 16 лютого, та ситуації в Україні загалом, після чого будуть "дебати й голосування".

Нагадаємо, що Франція запросила союзників України та генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга взяти участь у відеоконференції 7 березня. Мета зібрання – продемонструвати "єдиний фронт" і виробити конкретні пропозиції щодо посилення підтримки України.

Також у Європі другий тиждень обговорюють резонансну заяву Макрона про можливість відправлення західних військ в Україну. Адже французький лідер на зібраній ним зустрічі країн-партнерів України у Парижі 26 лютого обговорював відправлення своїх військ до України.

Попри це, низка інших країн-членів НАТО вже виступили із заявами, що не розглядають відправлення своїх військ в Україну. Про це сказали у Білому домі США, Німеччині, Великій Британії, Канаді, Іспанії, Чехії, Польщі тощо.

Згодом міністр закордонних справ Франції Стефан Сежурне зазначив, що Франція може направити своїх солдатів до України для допомоги з виконанням різних завдань, але поза участю у бойових діях.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: