fbpx
Сьогодні
20:43 01 Бер 2024

Макрон планує зібрати лідерів усіх партій: обговорять ситуацію в Україні

Фото: AP

Президент Франції Емманюель Макрон зустрінеться з лідерами партій, які входять до складу парламенту, в Єлисейському палаці в четвер, 7 березня.

Як передає Рубрика, про це повідомляє Le Figaro.

"Президент прийме всіх лідерів партій парламенту в четвер, 7 березня, о 10:30 у форматі "зустрічей у Сен-Дені", присвячених ситуації в Україні", – підтвердили виданню в Єлисейському палаці.

У зустрічі також візьме участь прем'єр-міністр Габріель Атталь.

Видання додає, що більшість опозиційних сил розкритикувала нещодавню заяву глави держави щодо того, що не можна виключати можливість введення західних військ в Україну в майбутньому.

На думку журналістів, президентський табір має намір зробити війну в Україні та ставлення до росії однією з провідних тем своєї передвиборчої кампанії на європейських виборах, які відбудуться 9 червня.

Зустріч Макрона з лідерами партій має передувати дебатам з подальшим голосуванням, які відбудуться в парламенті з питання підтримки двосторонньої угоди, підписаної з Україною. Дата цього голосування ще не призначена.

Нагадаємо, що французький лідер на зібраній ним зустрічі країн-партнерів України у Парижі 26 лютого обговорювали відправлення своїх військ до України.

"Нічого не повинно бути виключено з точки зору динаміки. Ми зробимо все необхідне для того, щоб Росія не змогла виграти цю війну. Я кажу це з рішучістю, але також і з колективним розумінням, з яким ми озираємось на останні два роки.

Багато людей, які сьогодні кажуть "ніколи", були тими самими людьми, які казали "ніколи" танкам, "ніколи" літакам, "ніколи" ракетам дальнього радіуса дії", – деталізував тоді Макрон.

Утім, він зазначив, що наразі держави не досягли консенсусу щодо цього питання.

Згодом міністр закордонних справ Франції Стефан Сежурне зазначив, що Франція може направити своїх солдатів до України для допомоги з виконанням різних завдань, але поза участю у бойових діях.

Попри це, низка інших країн-членів НАТО вже виступили із заявами, що не розглядають відправлення своїх військ в Україну. Про це сказали у Білому домі США, Німеччині, Великій Британії, Канаді, Іспанії, Чехії, Польщі тощо.

Речник президента росії дмитро пєсков заявив, що якщо відправлення військових країн НАТО до України відбудеться, "то доведеться говорити не про ймовірність, а про неминучість прямого зіткнення росії та Альянсу".

Що відомо про іноземців що воюють за Україну

Нагадаємо, у Силах оборони України вже воюють іноземні громадяни, але не як представники збройних сил своїх країн, а як добровольці.

Ще на початку повномасштабного вторгнення президент України Володимир Зеленський закликав  громадян іноземних держав, які є друзями України, долучатися до сил тероборони.

"Усі, хто хоче приєднатися до захисту безпеки у Європі та світі, можуть приїхати й стати пліч-о-пліч з українцями проти загарбників XXI століття", наголосив він.

З них сформували окремий підрозділ — Інтернаціональний легіон територіальної оборони України. Вже у березні 2022 року в Міноборони повідомляли, що в Інтернаціональному легіоні є представники 55 країн.

Окрім того, в Україні запустили сайт, який містить всю необхідну інформацію для громадян іноземних держав, що хочуть приєднатися до Інтернаціонального легіону оборони України.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: