fbpx
Сьогодні
22:00 05 Бер 2024

Франція скликає зустріч 7 березня: запрошують союзників України та генсека НАТО

Фото: EPA/UPG

Франція запросила союзників України та генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга взяти участь у відеоконференції 7 березня. Мета зібрання – продемонструвати "єдиний фронт" і виробити конкретні пропозиції щодо посилення підтримки України.

Про це повідомляє Reuters, яке ознайомилося із відповідним запрошенням Парижа, пише Рубрика.

Запрошення від імені глав МЗС та Міноборони Франції надіслали міністрам, генеральному секретарю НАТО Єнсу Столтенбергу та главі зовнішньополітичного відомства ЄС Жозепу Боррелю. Останні двоє не отримували запрошення на неформальний саміт союзників у Парижі 26 лютого.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба також візьме участь у відеозв'язку, повідомили дипломати.

У запрошенні зазначено, що на зустрічі будуть розглянуті шляхи прискорення надання ключових можливостей. Зокрема, постачання та виробництва артилерійських снарядів, а також організація системи, яка дозволить партнерам поліпшити способи вивільнення своїх запасів боєприпасів та створити нові опції для ракет середньої й великої дальності.

Також зазначається, що, "не стаючи стороною конфлікту", учасники вивчатимуть можливості підтримки через кіберзахист, розмінування, охорону кордону з білоруссю та координацію виробництва й технічного обслуговування обладнання в Україні. В ньому не згадується про направлення в Україну небойового контингенту, хоча французькі посадовці припускають, що це можливо.

Ще однією сферою, яка буде обговорюватися, є підтримка країн, яким безпосередньо загрожує росія, зокрема Молдови.

Троє дипломатів повідомили, що президент Молдови Майя Санду відвідає Париж у четвер для окремих переговорів з Макроном.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: