fbpx
Сьогодні
Фото 16:10 06 Бер 2024

Американське видавництво отримало право випускати українську книгу "Війна голосами дітей": у чому рішення 

Фото: "Голоси дітей"

Американське видавництво HarperCollins Publishers отримало від благодійного фонду "Голоси дітей" право публікувати й продавати книжку "Війна голосами дітей".

Про це пише Рубрика, посилаючись на благодійний фонд "Голоси дітей".

У чому проблема?

До першої річниці повномасштабного вторгнення росії в Україну благодійний фонд "Голоси дітей" видав унікальну книжку "Війна голосами дітей".

У ній зібрано близько 100 емоційних цитат, які демонструють парадоксальний погляд дітей на війну. Цитати проілюстровані дизайнерами, художниками, фотографами та знаними людьми з різних куточків світу.

Книга

Фото: "Голоси дітей"

"Ще кілька років тому наша подруга Оля Вовк почала записувати смішні та дотепні вислови дітей. "О, а зберімо цитати й випустімо книгу!" — вирішили тоді ми. Після 24 лютого ми продовжили їх збирати, і… вони не перестали бути смішними та цікавими, але тепер уже були голосами дітей війни", розповів Азад Сафаров, співзасновник фонду "Голоси дітей".

Голова правління та співзасновниця фонду "Голоси дітей" Олена Розвадовська наголосила на тому, що тепер усі діти України є дітьми війни, а тому важливо почути їхні голоси.

Яке рішення?

"Вони (діти – ред.) є свідками сьогоднішніх подій, мають свої думки про війну та спостереження. Цей час нам важливо зафіксувати в їхніх цитатах, щоб не забувати про ціну щасливого майбутнього України.

У цій книжці ми хотіли зробити акцент на продовженні дитинства, попри все. Адже дитинство не можна поставити на паузу через війну. Життя триває, надія є — і це те, що нас усіх тримає", підкреслила Розвадовська.

Книгу "Війна голосами дітей" українського благодійного фонду "Голоси дітей" опублікує одне з найбільших видавництв HarperCollins Publishers.

Як це працює?

HarperCollins Publishers належить до п'ятірки найкращих англомовних видавництв, зазначають у фонді.

На Лондонському книжковому ярмарку у квітні 2023 року видавництво HarperCollins Publishers зацікавилося книжкою благодійного фонду.

Книга

Фото: "Голоси дітей"

Книга

Фото: "Голоси дітей"

Літературна агенція OVO долучилася до співпраці з фондом, ще коли тривало обговорення ідеї та формату книжки. Перемовини з видавництвом про передання прав власності вели понад шість місяців.

"Далі почалися найтриваліші в моїй карʼєрі перемовини та підписання угоди. Попри різні технічні й бюрократичні труднощі, ми зрештою уклали цю угоду в січні 2024-го", — розповіла засновниця літературної агенції OVO Вікторія Ма.

Книга

Фото: "Голоси дітей"

Як зазначають, видавництво отримало дозвіл на переклад книжки всіма мовами світу, окрім російської й білоруської.

Всюди книжка буде виходити двома мовами, одна з яких — українська.

Книга

Фото: "Голоси дітей"

Співзасновник фонду Азад Сафаров зазначив, що завдяки такій співпраці "голоси українських дітей війни тепер почують мільйони людей в усьому світі".

Книга

Фото: "Голоси дітей"

Також частину грошей з продажів книжок планують спрямувати на психологічну допомогу українським дітям війни.

Орієнтовний старт продажу книги в США запланували на 8 жовтня 2024 року.

Нагадаємо, що у Збройних силах України показали перший в їхній історії короткометражний анімаційний фільм "Піксель. Вартовий свободи". Ця стрічка — це розповідь для наймолодших українців про десять років війни, боротьби за свободу та про тих, на чиїх плечах тримається країна.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: