fbpx
Сьогодні
18:26 21 Вер 2023

Понад 800 тисяч книжок передали вже у межах акції "Українським дітям - українську книгу": як працює це рішення

В Україні та за її межами уже передали понад 800 тисяч книжок у межах акції "Українським дітям – українську книгу".

Як передає Рубрика, про це Міністерство культури та інформаційної політики повідомляє у Телеграмі.

У чому проблема?

З початку російського вторгнення більш як 6 мільйона українців (близько половини з них – діти) змушені були залишили рідну країну.

На сьогодні серед безлічі ініціатив, безпосередньо пов'язаних з українськими біженцями, набула актуальності можливість отримати дітьми-біженцями  книг рідною мовою. Доступ до книги рідною мовою – така ж нагальна потреба, як їжа чи гігієна.

Яке рішення?

Благодійна акція "Українським дітям – українську книгу" була започаткована 15 березня 2022 року Державним комітетом телебачення і радіомовлення спільно з Офісом Президента України і Міністерством культури та інформаційної політики.

У МКІП зазначили, що наймасштабніша благодійна акція "Українським дітям – українську книгу": вже реалізується в Україні понад 550 днів.

Головна ціль ініціативи — максимально забезпечити читачів українськими підручниками, навчальнимипосібниками, художньою літературою, незалежно від вимушеного місця перебування.

Як це працює?

"За цей час: понад 800 тис. українських книг доставлено Україною та ще у понад 25 країн", – ідеться у повідомленні.

Також:

  • встановлено близько 300 поличок для книг;
  • подолано понад 600 тис. км з українськими книгами;
  • замінено понад 50 тис. російської літератури в регіонах України, а саме в Рівному, Одесі, Черкасах.

Наповнені шкільні бібліотеки українською художньою літературою та 11 освітніх центрів державної установи "Школа Супергероїв".

Акція реалізується за сприяння Держкомтелерадіо, МКІП, Міністерства закордонних справ, міжнародного благодійного фонду "Здоров'я майбутнього".

Довідка

У вересні українська суботня школа "Пролісок" у французькому Марселі безкоштовно отримала підручники і художню літературу у межах проєкту "Українським дітям – українську книгу".

"Тепер українські діти, які були вимушені переїхати у Марсель через війну, матимуть можливість навчатися рідною мовою. Благодійна акція має на меті безкоштовно забезпечити дітей, які змушені були переселитися рятуючись від російських агресорів, підручниками, навчальними посібниками, художньою літературою", – ідеться у дописі.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів України заклав у бюджет на 2024 рік 10,7 мільярда грн на сферу культури та медіа, 466 мільйонів грн з них виділено на фінансування Українського інституту книги у 2024 році.

Також повідомлялось, що на Донеччині в місті Курахове діти самостійно організували бібліотеку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: