fbpx
Сьогодні
21:20 03 Бер 2024

Створено проєкт "Наплічники життя", що покликаний допомогти тактичним медикам на передовій: як працює це рішення

У рамках партнерства  EPAM Україна та Leleka Foundation/БФ Лелека-Україна ініційовано проєкт "Наплічники життя"для забезпечення медичного обладнання та порятунку українських воїнів.

Про це інформує Рубрика.

В чому проблема?

Щодня медики рятують життя захисників в зоні бойових дій, вони поруч із постраждалими у критичний для виживання час. Обладнання для тактичної медицини, таке як турнікети, оклюзійні наліпки, кровоспинні бинти тощо, забезпечує медикам необхідні інструменти для негайної стабілізації поранених, зменшення крововтрати та організацію надійного транспортування до медичних пунктів.

Leleka Foundation/БФ Лелека-Україна щомісяця передає близько 400 укомплектованих наплічників, водночас це не покриває всіх потреб медиків.

Яке рішення?

Для забезпечення медичного обладнання та порятунку захисників, ініційовано проєкт "Наплічники життя".

Він створений в рамках партнерства  EPAM Україна та Leleka Foundation/БФ Лелека-Україна. На допомогу медикам на передовій EPAM Україна виділяє $300 000.

Як це працює?

Протягом року благодійні організації придбають 300 медичних наплічників та наповнення до них: турнікети, оклюзійні наліпки, кровоспинні бинти тощо. Ця допомога буде доставлена медикам, які рятують життя в зоні бойових дій.

 

Підтримка компанії EPAM Україна дозволить Leleka Foundation/БФ Лелека-Україна надсилати на передову 25 наповнених такмедом рюкзаків на місяць.

В рамках співпраці також передбачена просвітницька кампанія про важливість вчасно наданої допомоги, базове наповнення наплічників та найкращі практики домедичного порятунку. Це допоможе залучити більше коштів для фандрейзингу та збільшити кількість закупленої медичної допомоги.

"Вже багато років ми працюємо з передовими технологіями, водночас розуміємо, що найцінніше – це життя та здоров'я людей. Компанія продовжує підтримувати країну за кількома напрямами, і медична допомога – є одним з ключових векторів. Зараз, як ніколи, мусимо бути згуртованими та стійкими", – коментує старт проєкту керівник ESG-проєктів в EPAM Україна Дмитро Якимець.

Як повідомлялось, Президент України Володимир Зеленський підписав закон про організацію належного рівня медичного забезпечення Збройних сил України.

А також Рубрика писала, що ветеранів російсько-української війни навчатимуть на інструкторів з першої допомоги та тактичної медицини.

Також повідомлялось, що хірургічно-тренувальний комплекс відкрили в симуляційному центрі Полтавського державного медичного університету. У ньому фахівці проводять спеціальні курси для військових, пожежників та правоохоронців.

Окрім того, повідомлялось, що Нідерланди передали Силам оборони України три модульні польові госпіталі Role 2 і шість автомобілів медичної евакуації. Майно та техніку медичного призначення за підтримки Уряду Нідерландів передала Державній прикордонній службі України нідерландська компанія-виробник "Hospitainer".

Рубрика:
Здоров'я

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: