fbpx
Сьогодні
Фото 16:30 01 Лют 2024

У Полтавському медуніверситеті відкрили хірургічно-тренувальний комплекс: для чого це рішення

Фото: Полтавська ОДА

Хірургічно-тренувальний комплекс відкрили в симуляційному центрі Полтавського державного медичного університету. У ньому фахівці проводять спеціальні курси для військових, пожежників та правоохоронців.

Про це повідомила Полтавська ОВА, інформує Рубрика.

У чому проблема?

Одним з основних чинників високого рівня медичного забезпечення населення є якість медичної освіти у країні

Наразі студенти-медики закінчуючи університети, чудово опанують теоретичну частину медичної науки, проте, на жаль є проблеми з практичною частиною.

Також треба зазначити, що з 2014 року в Україні використовується досвід, навчальні програми та протоколи від Комітету з тактичної допомоги пораненим в умовах бою (The Committee on Tactical Combat Casualty Care, CoTCCC). 

Загальна мета TCCC полягає в тому, щоб навчити воїнів ефективно надавати допомогу пораненим у бою, водночас запобігаючи додатковим втратам особового складу і є запорукою успішного виконання бойового завдання.

Яке рішення?

Тому в симуляційному центрі Полтавського державного медичного університету відкрили хірургічно-тренувальний комплекс, у якому фахівці проводять спеціальні курси для військових, пожежників та правоохоронців.

Фото: Полтавська ОДА

Як це працює?

"Це унікальний центр, подібних закладів в області нема. Сучасне обладнання доступне для навчання як студентам, так і правоохоронцям. Таким чином студенти, слухачі та інтерни зможуть закріплювати отримані теоретичні знання на практиці. А сертифіковані фахівці проводять спеціальні курси для військових, пожежників та правоохоронців", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що це унікальний комплекс, в якому кожен охочий студент, лікар-інтерн, лікар-курсант має можливість навчатися в умовах справжньої операційної.

Фото: Полтавська ОДА

Комплекс адаптований для:

  • хірургічних втручань різного рівня, зокрема гінекологічних та онкологічних,
  • також для надання допомоги при пов'язаних із війною травмах.

Фото: Полтавська ОДА

Як зазначається на сайті ПДМУ, симуляційна лабораторія з малоінвазивної хірургічної практики створена завдяки зусиллям ректора закладу, професора Вячеслава Ждана спільно з колективом комунального підприємства "2-а міська клінічна лікарня Полтавської міської ради" під керівництвом її директора, доктора медичних наук, професора Максима Дудченка.

Всього станцій для опанування необхідних навичок в лабораторії – дванадцять.

Як повідомляла Рубрика, Швейцарія профінансувала створення в Україні шести симуляційних центрів, завдяки яким майбутні лікарі готуватимуться до роботи зі справжніми пацієнтами.

Нагадаємо, що Нідерланди передали Силам оборони України три модульні польові госпіталі Role 2 і шість автомобілів медичної евакуації. Майно та техніку медичного призначення за підтримки Уряду Нідерландів передала Державній прикордонній службі України нідерландська компанія-виробник "Hospitainer".

Також повідомлялось, що уряд Японії профінансує закупівлю медичного обладнання для 25 українських лікарень.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: