fbpx
Сьогодні
21:40 25 Лют 2024

Ветерани війни отримають нову професію – інструкторів з такмеду

Ветеранів російсько-української війни навчатимуть на інструкторів з першої допомоги та тактичної медицини: стартував проєкт з підготовки та навчання демобілізованих воїнів. Кращі кандидати будуть гарантовано забезпечені роботою, усі інші – отримають допомогу у працевлаштуванні.

Про це повідомляє Рубрика.

У чому проблема?

За даними з відкритих джерел, в Силах безпеки та оборони України службу зараз проходять більше 1 мільйона осіб. На сьогодні Україна є країною з найбільшою кількістю осіб, які здобули інвалідність через війну.

За останні роки в Україні з'явилась величезна кількість людей з безцінним бойовим досвідом, які потребують підтримки після демобілізації. Водночас в Україні не вистачає фахівців-інструкторів з першої допомоги та тактичної медицини.

Яке рішення?

Для вирішення цієї проблеми благодійний фонд PULSE, який розвиває такмед в Україні, ініціював проєкт з підготовки та навчання демобілізованих ветеранів професійному викладанню навичок такмеду та першої допомоги.

Проєкт реалізується за підтримки Міжнародного Фонду "Відродження"

За планом протягом року завдяки проєкту з числа ветеранів буде підготовлено щонайменше 30 інструкторів з тактичної медицини та першої допомоги. Що, в свою чергу, гарантує навчання основам першої допомоги ще 5 тисячам осіб. Кращі кандидати продовжать роботу в межах діяльності PULSE, інші – отримавши кар'єрну консультацію – в межах діяльності інших організацій.

Як це працює?

Усі ветерани, які пройдуть через проєкт, отримають фах, який дозволить заробляти на життя з користю для країни. Більше підготовлених рятувальників гарантує більшу безпеку.

"Ветерани, які мають бойовий досвід – це не соціальна проблема, а неймовірно цінний капітал суспільства, стратегічна перевага України. Жодна нація за останні 80 років не проходила таких випробувань, як наша. Жодна нація не має такого досвіду застосування солдатів, медиків, рятувальників. Наш проект – це крок до того, щоб цей досвід працював на користь ветерану, суспільству, безпеці України. Шановні ветерани, долучайтесь. Інструктор з першої допомоги та тактичної медицини – це класна робота, це продовження вашого служіння",– наголосив співзасновник PULSE Федір Сердюк.

Проєкт вирішує одночасно кілька проблем:

  • інтеграцію ветеранів в цивільну професію з урахуванням нового досвіду,
  • працевлаштування ветеранів в умовах нової економічної реальності,
  • нестачу людей, здатних надати домедичну допомогу в Україні.

Більше інформації про те, як стати інструктором з тактичної медицини – на сайті.

Якщо ви маєте статус ветерана бойових дій і хочете опанувати професію інструктора з тактичної медицини – пишіть на [email protected] 

Нагадаємо, у Києві презентували пересувні стабілізаційні пункти для порятунку важкопоранених на фронті.

Також повідомлялось, що хірургічно-тренувальний комплекс відкрили в симуляційному центрі Полтавського державного медичного університету. У ньому фахівці проводять спеціальні курси для військових, пожежників та правоохоронців.

Окрім того, повідомлялось, що Нідерланди передали Силам оборони України три модульні польові госпіталі Role 2 і шість автомобілів медичної евакуації. Майно та техніку медичного призначення за підтримки Уряду Нідерландів передала Державній прикордонній службі України нідерландська компанія-виробник "Hospitainer".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: