fbpx
Сьогодні
Фото 11:59 27 Лют 2024

Медичні заклади Київщини отримають нові можливості для відбудови та покращення спроможностей

У Київській області завдяки підписаному Меморандуму про співпрацю та партнерство між Київською обласною радою та Благодійним фондом "Благомай" медичні заклади регіону отримають нові можливості для відновлення та покращення своїх спроможностей.

Про це інформує Рубрика.

У чому проблема?

За понад 20 місяців повномасштабної війни внаслідок ворожих атак пошкоджено 1480 медичних закладів України, ще 195 було зруйновано вщент. Найбільших руйнувань зазнали медзаклади Харківщини, Донеччини, Миколаївщини, Чернігівщини, Херсонщини та Київщини. Зокрема, в Київській області було зруйновано або пошкоджено 130 медичних закладів, з яких вже 101 заклад повністю або частково відновили. Однак відбудова чекає й на інші медустанови регіону. 

Яке рішення?

Завдяки підписаному Меморандуму про співпрацю та партнерство між Київською обласною радою та Благодійним фондом "Благомай" медичні заклади регіону отримають нові можливості для відновлення та покращення своїх спроможностей.   Метою співпраці є надання важливої допомоги закладам охорони здоров'я області та забезпечення нагальних потреб лікарів та пацієнтів. 

Серед медичних закладів, яким буде приділена особлива увага – Київські обласні дитячі лікарні та Київський обласний перинатальний центр. Це ті установи, де надзвичайно важлива наявність сучасного обладнання, адже інколи дітей доводиться рятувати ще на етапі народження. 

Як це працює?

 Голова Наглядової Ради та співзасновник Благодійного фонду "Благомай" Костянтин Голубятніков наголосив, що медики цілодобово рятують життя пацієнтів і в цьому їм потрібна допомога. 

"Кількість пошкоджених внаслідок російського вторгнення лікарень свідчить про свідомий тероризм росіян. І, на жаль, він не припиняється ні на день. Кожна куля чи снаряд — це терор проти українських медиків та пацієнтів. Лікарі Київщини роблять усе, щоб рятувати життя та здоров'я людей, а наше завдання – створити всі необхідні умови для їхньої роботи", — наголосив Костянтин Голубятніков

 Київська обласна рада заснувала 14 комунальних некомерційних медичних підприємств, де проходять лікування й реабілітацію жителі області, а також українські військові. Підтримка благодійників – надважлива та значно збільшує спроможності медичних закладів.

"Вдячний Костянтину Голубятнікову і всім причетним до Благодійного фонду "Благомай" за турботу та участь! Світ тримається на небайдужих і чуйних людях, не здатних пройти повз, завжди готових допомогти й підтримати!", — наголосив виконувач обов'язків голови Київської обласної ради Ярослав Добрянський

 Через війну потреби у системі охорони здоров'я зростають. Вони всі різні, але однаково важливі: починаючи від сучасного і високоточного медобладнання, ліків, медичних виробів, закінчуючи витратними матеріалами. 

Деякі заклади Київщини гостро відчувають потребу у сучасному обладнанні, без якого вкрай важко надавати допомогу пацієнтам: 

  • Київському обласному центру ментального здоров'я необхідні – комп'ютерний томограф, електроенцефалограф, апарат УЗД та інше важливе устаткування. 
  • Київський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф потребує обладнання, завдяки якому стане можливим надання якісної та ефективної допомоги вагітним, породіллям і дітям. 
  • Київському обласному онкологічному диспансеру необхідні крісла для проведення хіміотерапії пацієнтам, а також інше важливе устаткування, що допоможе у лікуванні онкології. 

Таких потреб чимало, зауважують у Київській обласній раді. Однак, завдяки ефективній співпраці між благодійниками та владою можна подолати будь-які виклики.

Нагадаємо, на Київщині лікарні Вишгорода та Іванкова отримали нове медичне обладнання.

Також повідомлялось, що лікарня у Вишневому отримала обладнання від благодійників, яке потрібне для майбутнього хірургічного відділення.

Окрім того, Київська обласна дитяча лікарня отримала 5 сучасних інкубаторів-трансформерів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: