fbpx
Сьогодні
Відео 22:50 08 Тра 2024

Зеленський окреслив нагальні пріоритети: позиції на фронті, захист людей і громад, зрив будь-яких спроб наступу росіян

Фото: Офіс Президента

Президент України Володимир Зеленський окреслив нагальні пріоритети: позиції на фронті, фізичний захист людей і громад, зрив будь-яких спроб російських наступальних дій.

Про це Глава держави повідомив у вечірньому зверненні, пише Рубрика.

Зеленський подякував усім, хто сьогодні протягом дня в різних наших регіонах ліквідовує наслідки удару російських нацистів: Вінницька область, Франківщина, Львівщина, Запоріжжя, Полтавщина, Кіровоградська область.

"Так Кремль відзначає день завершення Другої світової війни у Європі – масованим ударом, своїми намаганнями зламати життя нашого народу, своїм нацизмом. За одну цю добу – майже 60 російських ракет і понад 20 «шахедів». Це був прорахований комбінований удар проти нашої енергосистеми – проти електрогенерації, дамби ГЕС, газової інфраструктури. Частину ракет і більшість «шахедів» вдалося збити. Я дякую кожному нашому партнеру, чиї системи ППО сьогодні спрацювали. Але не всі російські ракети були збиті. На жаль. Були влучання. І багато завдань у ДСНС України, в енергетиків, у залучених служб і підприємств. Вдячний усім, хто працює на сто відсотків, аби збільшити відсоток генерації енергії.

Я хочу також зараз персонально подякувати рятувальникам, які сьогодні й загалом у цей час проявили себе ефективно й віддано у ліквідації наслідків російських ударів", – зазначив Президент.

Також він повідомив, що продовжив сьогодні перемовини з лідерами, які можуть допомогти нам – Україні –  всій нашій Європі наблизити справедливий мир і реальну, довготривалу безпеку. Продовжуємо готувати перший Глобальний саміт миру, який відбудеться у Швейцарії та повинен стати справді ефективним мироустановчим майданчиком.

Сьогодні Зеленський особисто запросив на Саміт лідерів Данії, Німеччини, Нідерландів, Угорщини, Спадкоємного принца Саудівської Аравії та Генерального секретаря Ради Європи.

"Дуже важливо, що ми в діалозі з усіма лідерами й фактично з усіма маємо спільну мету – повернути справжній спокій міжнародним відносинам і гарантувати справедливість кожному народу – кожному, що його не знищать. Світ лише у взаємодії здатен це забезпечити. І я дякую кожному лідеру, кожній державі, які вже підтвердили свою участь у Саміті миру. Ми працюємо над тим, щоб зрозуміли нас та приєдналися й усі інші. Кожен, хто допомагає, відчує вдячність історії.

Звичайно, обговорили й нашу двосторонню співпрацю сьогодні. Данія – ми обговорили посилення нашої ППО, виконання оборонних домовленостей. Нідерланди – обговорили з Марком, паном Прем'єр-міністром, пошук додаткових систем «Петріот». Угорщина – хороша розмова, тривала, дуже багато деталей. Двостороння співпраця, ситуація в регіоні. Ми домовилися працювати разом далі, на основі роботи наших команд. Німеччина – обговорили відновлення й захист нашої енергетики, підготовку конференції в Берліні щодо реконструкції. Саудівська Аравія – обговорили зі Спадкоємним принцом і нашу двосторонню співпрацю, і глобальні справи – як реально наблизити мир", – підсумував Зеленський.

Президент розповів, що заслухав доповідь міністра оборони України та звіт Головкома. Наші позиції на фронті, фізичний захист наших людей і громад, зрив будь-яких спроб російських наступальних дій – це нагальні пріоритети.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: