fbpx
Сьогодні
20:47 08 Тра 2024

Нам важлива позиція Угорщини, – Зеленський запросив Орбана на Глобальний саміт миру

Фото: Офіс Президента

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном і запросив його на Глобальний саміт миру, який відбудеться 15-16 червня у Швейцарії.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Twitter (X) глави держави.

"Я мав тривалу та цілеспрямовану розмову з прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном і запросив його на Саміт миру. Позиція Угорщини важлива для нас з точки зору наближення миру та нашої спільної регіональної безпеки", – написав Зеленський.

Президент наголосив на зацікавленості України в добросусідських відносинах з Угорщиною, а також у розвитку співпраці в торгівлі, енергетиці, логістиці.

"Ми скоординували подальші кроки для взаємовигідного вирішення всього комплексу двосторонніх питань. Ми також обговорили інтеграцію України в ЄС. Я впевнений, що швидкий вступ України до ЄС піде на користь обом нашим державам", – додав глава держави.

Нагадаємо, як раніше повідомляла Рубрика, Президент України Володимир Зеленський провів телефонні розмови з президентами Фінляндії та Латвії Александром Стуббом і Едгарсом Рінкевичсом, прем'єр-міністрами Іспанії та Бельгії Педро Санчесом і Александром Де Кроо. Усі вони підтвердили свою участь у Глобальному саміті миру, який відбудеться у Швейцарії в червні цьогоріч.

Також за підсумками телефонних розмов із Президентом Володимиром Зеленським Федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц, прем'єр-міністри Данії та Нідерландів Метте Фредеріксен і Марк Рютте, Генеральна секретарка Ради Європи Марія Пейчинович-Бурич підтвердили свою участь у Глобальному саміті миру, який відбудеться у Швейцарії 15–16 червня.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: