fbpx
Сьогодні
20:27 29 Лют 2024

Допомога Україні: спікер Джонсон повідомив, коли Палата представників повернеться до цього питання

Фото: REUTERS

Палата представників Сполучених Штатів Америки займеться питанням нового фінансування допомоги Україні після того, як відбудеться запобігання тимчасовому припиненню роботи американського уряду (шатдаун).

Про це в коментарі "Голосу Америки" заявив спікер Палати представників США Майк Джонсон.

Кореспондент видання поцікавилася у Джонсона, чи має він відповідь на заклик 23 європейських лідерів схвалити нову допомогу Україні.

"Палата представників розглядає всі доступні можливості. І ми повернемося до цього, як тільки уряд отримає фінансування", – зазначив спікер.

Нагадаємо, 29 лютого стало відомо, що лідери Конгресу, щоб уникнути шатдауну, який неодноразово загрожував федеральному фінансуванню протягом останніх шести місяців, погодилися на ще один короткостроковий тимчасовий законопроєкт про витрати.

Лідери заявили, що вони дійшли згоди щодо шести з 12 щорічних законопроєктів про витрати, які "будуть проголосовані й прийняті до 8 березня".

За їхніми словами, тимчасовий захід був необхідний для того, щоб дати розпорядникам бюджетних коштів "достатньо часу, щоб виконати цю угоду в принципі", і щоб законодавці могли переглянути її текст.

Угода проклала шлях до голосування в Палаті представників вже в четвер, щоб зберегти роботу уряду, а Сенат, як очікується, наслідує її прикладу до опівночі п'ятниці.

Що відомо про розгляд законопроєкту надання допомоги Україні, Ізраїлю та Тайвані

Нагадаємо, що США вже кілька місяців не можуть схвалити нове фінансування допомоги Україні. Через це постачання озброєння нашим захисникам від американців призупинено.

Однак 13 лютого, Сенат США схвалив законопроєкт з допомогою Україні, Ізраїлю та Тайваню на 95 млрд доларів. Зокрема, для України передбачено понад 60 млрд доларів.

Варто додати, що спікер Палати представників Конгресу Сполучених Штатів Америки республіканець Майк Джонсон розкритикував законопроєкт Сенату США про допомогу Україні та Ізраїлю за відсутність заходів, які могли б зупинити рекордний потік мігрантів через кордон США та Мексики.

Своєю чергою Палата представників США пішла на перерву до 28 лютого, таким чином відклавши розгляд допомоги для України.

Та все ж 27 лютого президент США Джо Байден зустрівся із лідерами Конгресу США щодо питання допомоги Україні й наголосив, що бездіяльність Конгресу спричинила жахливі наслідки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: