fbpx
Сьогодні
17:33 28 Лют 2024

Представники України та США провели ще дві спільні інспекції озброєння, наданого американськими партнерами

Фото: Міноборони

Представники Служби внутрішнього аудиту Міноборони, Збройних Сил України та американські інспектори провели ще дві спільні інспекції зброї, переданої американськими партнерами. 

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Міноборони України.

Безпосередньо у місцях зберігання зброї вони перевірили ключові параметри: 

  • відповідність серійним номерам, 
  • технічний стан,
  • умови належного зберігання озброєння (безпека та охорона) 

Усього з початку 2024-го року проведено три командні інспекції – за Планом спільних фізичних перевірок, узгодженим сторонами раніше. Під час моніторингу зауважень з боку американської сторони не було. 

«Ми хочемо, щоб кожен крок щодо поводження з наданою зброєю був прозорим і зрозумілим. Це означає, що Міноборони стежить за тим, як зброя обліковується, зберігається та використовується, а висновки за підсумками спільних інспекцій – ретельно опрацьовуються. Крім того, результати та досвід набутий під час спільного інспектування, вже використовуються для розробки Інструкції, яка регулюватиме залучення, отримання, облік та використання міжнародної військової допомоги для Сил оборони від усіх іноземних партнерів», – наголосив заступник Міністра оборони Юрій Джигир.

Нагадаємо, як раніше повідомляла Рубрика, Служба внутрішнього аудиту Міністерства оборони та представники ЗСУ спільно з представниками Відділу оборонного співробітництва Посольства США провели перевірку озброєння та майна, наданого американськими партнерами, в одній з військових частин.

Довідково: Концепцію самозвітування країни-партнера з кінцевого використання ініційовано та підписано Міністерством оборони 27 листопада 2023 року. План спільних фізичних перевірок на перше півріччя 2024 року узгоджено з американською стороною 14 грудня 2023 року.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: