fbpx
Сьогодні
11:59 13 Лют 2024

Джонсон розкритикував сенатський законопроєкт допомоги Україні та Ізраїлю

Спікер Палати представників Конгресу Сполучених Штатів Америки республіканець Майк Джонсон розкритикував законопроєкт Сенату США про допомогу Україні та Ізраїлю за відсутність заходів, які могли б зупинити рекордний потік мігрантів через кордон США та Мексики.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Twitter Джонсона.

"Республіканці Палати представників із самого початку дискусії ясно дали зрозуміти, що будь-який так званий додатковий закон про національну безпеку має визнавати, що національна безпека починається на нашому власному кордоні", – написав американський посадовець.

Як вважає Джонсон, Сенат вчинив правильно минулого тижня, відхиливши закон про Україну, Тайвань, Газу та Ізраїль та імміграцію через недостатність положень про кордон.

Американський урядовець наголосив, що Сенату потрібно було внести поправки до поточного законопроєкту, включивши до нього реальні положення щодо безпеки кордонів.

"Натомість у законопроєкті Сенату про іноземну допомогу нічого не йдеться про найнагальнішу проблему, яка постає перед нашою країною", – написав спікер.

Джонсон заявив, що тепер над питанням про кордон працюватиме Палата представників.

Що відомо про розгляд законопроєкту надання допомоги Україні, Ізраїлю та Тайвані

Нагадаємо, 9 лютого стало відомо, що Сенат США проголосував за продовження розгляду питання з виділенням фінансування для України, Ізраїлю та союзників у Індо-Тихоокеанському регіоні у вихідні. За це проголосували 64 сенатори, проти виступили 19.

А вже 11 лютого верхня палата Конгресу Сполучених Штатів (Сенат) проголосувала за припинення дебатів та внесення поправок до законопроєкту HR 815. Він передбачає виділення $95 мільярдів на підтримку України, Ізраїлю й Тайваню.

До того ж, 13 лютого стало відомо, що сенатори Сполучених Штатів ухвалили клопотання про припинення дебатів щодо законопроєкту про виділення допомоги Україні та Ізраїлю та Тайваню.

Сенатори наппередодні віддали свої четвертий та п'ятий голоси за просування пакета, який включає:

  • 60 мільярдів доларів для України;
  • 14 мільярдів доларів для Ізраїлю;
  • 9 мільярдів доларів на гуманітарну допомогу мирним жителям Гази, Західного берега та України;
  • 4,8 мільярда доларів на підтримку союзників в Індо-Тихоокеанському регіоні.
Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: