fbpx
Сьогодні
Фото 17:49 23 Лют 2024

У Берліні на конференції вирішують, як покарати росію за воєнні злочини та стримати диктатора рф

English version here

Фото: Офіс генпрокурора

У столиці Німеччини сьогодні, 23 лютого, проходить міжнародна конференція на тему "Відповідь на злочини за міжнародним правом: притягнення воєнних злочинців до відповідальності".

Про це інформує Рубрика з посиланням на Офіс Генпрокурора.

Генеральний прокурор Андрій Костін взяв участь у конференції. Захід був організований Федеральним міністерством юстиції Німеччини.

Серед іншого, говорили про те, як Україна долає виклики у сфері правосуддя при необхідності розслідувати понад 120 тисяч воєнних злочинів російської федерації.

Фото: Офіс генпрокурора

"Злочини, які кояться в Україні, не можуть і не залишаться безкарними", – заявив глава відомства Марко Бушман, відкриваючи конференцію.

Він нагадав, що вже вжито кроків як на міжнародному, так і національних рівнях для розслідування й документування воєнних злочинів.

Війна триває, обсяг матеріалів, які треба зібрати, є дуже великим, що є викликом, зауважив міністр.

За його словами, демократичні суспільства мають зробити все, щоби тримати путіна "в рамках".

Фото: Офіс генпрокурора

Німецький міністр також зауважив, що заходи міжнародної спільноти вже діють і довела відсутність путіна на саміті БРІКС у Південній Африці.

Участь у конференції беруть профільні міністри Німеччини та Польщі, генеральний прокурор України Андрій Костін і заступниця генпрокурору США Ніколь Аргентьєрі, представники юридичних органів 4 країн і міжнародних організацій.

Вони обговорюють питання міжнародної підтримки України в розслідуванні воєнних злочинів, виклики та нові підходи при розслідуванні таких злочинів, підтримка жертв тощо.

Фото: Офіс генпрокурора

Водночас Офіс генпрокурора повідомляє, що Костін у Берліні зустрівся з виконувачем обов'язків генерального прокурора Німеччини Ларсом Отте. Вони обговорили поглиблення міжнародної правової допомоги у притягненні росії до відповідальності за воєнні злочини та злочини проти людяності.

Генпрокурор України зазначив, що Україна високо цінує зусилля Німеччини щодо забезпечення відповідальності РФ за міжнародні злочини.

Зокрема німецькі колеги:

  • зібрали понад 500 доказів,
  • опитали більш як 160 свідків,
  • здійснюють структурне розслідування воєнних злочинів та злочинів проти людяності.
  • Фото: Офіс генпрокурора

Також сторони обговорили інші численні аспекти довготривалої співпраці.

Генпрокурор зауважив, що питання міжнародної правової допомоги – ще один важливий напрям співробітництва, тож обговорили продовження роботи над поглибленням кооперації й у цій пріоритетній сфері.

Нагадаємо, Раніше Рубрика писала, що понад 500 доказів воєнних злочинів, які російські війська скоїли в Україні вдалося зібрати Німеччині: були опитані понад 160 свідків.

Варто додати, що від початку повномасштабного вторгнення українські поліціянти відкрили понад 105 тисяч кримінальних проваджень щодо воєнних злочинів російських окупантів.

Як раніше повідомляла Рубрика, запущено англомовний сайт із моніторингом воєнних злочинів російської федерації в Маріуполі та у відношенні військовополонених азовців.

Нагадаємо, що відбулося перше засідання Міжнародної експертної групи Bring Kids Back UA, яка розроблятиме механізми та практичні кроки для повернення українських дітей.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: