fbpx
Сьогодні
Відео 09:11 29 Кві 2024

Головнокомандувач ЗСУ показав авіаудари по місцях зосередження особового складу росіян

Фото: wikimedia.org

Військові Збройних сил України завдали ударів по місцях зосередження російських загарбників.

Про враження цілей у двох регіонах повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, пише Рубрика.

"Відстежуємо та б'ємо. Сьогодні завдано двох авіаударів по місцях зосередження особового складу противника на Донеччині та у Запорізькій області. Цілі вражено", – зазначив Сирський.

Нагадаємо, головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив про загострення ситуації на фронті та спробу рф захопити стратегічну ініціативу.

"Ситуація на фронті загострилась. Намагаючись захопити стратегічну ініціативу та прорвати лінію фронту противник зосередив основні зусилля на декількох напрямках, створивши значну перевагу в силах та засобах", – пояснив Сирський.

За даними головнокомандувача ЗСУ, ворог активно атакує по всій лінії фронту, на деяких напрямках – має тактичні успіхи.

Сирський пояснив, що нині відбувається динамічна зміна обстановки, окремі позиції переходять "з рук в руки" кілька разів протягом доби, що породжує неоднозначне розуміння ситуації.

Крім того, головком ЗСУ повідомив про відхід українських військ з трьох населених пунктів в Донецькій області.

Як розповів головком, російські війська намагаються силами до чотирьох бригад розвинути наступ західніше від Авдіївки та Мар'їнки.

Їхня мета – пробитися до Покровська та Курахового в Донецькій області.

"Підрозділи Сил оборони України, зберігаючи життя та здоров'я наших захисників, перемістились на нові рубежі західніше Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки", – повідомив він.

Сирський наголосив, що хоч на цих напрямках росіяни досягли певних тактичних успіхів, але оперативної переваги отримати не змогли.

"Українські війська завдають ворогу максимальних втрат, як в особовому складі, так і у військовій техніці. Для посилення оборони на цих напрямках, заміни підрозділів, що зазнали втрат, здійснюється переміщення бригад, які відновили боєздатність", – додав головком.

Нагадаємо, міністр оборони Британії Лео Дочерті оцінив втрати, яких зазнала Російська Федерація за два роки від повномасштабного вторгнення в Україну.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: