fbpx
Сьогодні
11:09 16 Жов 2023

В Україні з’явився сайт, де зафіксовані злочини рф у Маріуполі

English version here

Заступник голови Асоціації родин захисників Азовсталі Юлія Федосюк запустила англомовний сайт із моніторингом воєнних злочинів російської федерації в Маріуполі та у відношенні військовополонених азовців.

Про це інформує Рубрика.

У чому проблема?

Зранку 24 лютого 2022 року Маріуполь одним із перших прийняв удари загарбників і одразу став пріоритетною мішеню для російських військ.

За три місяці активних бойових дій місто стало епіцентром численних злочинів окупантів як щодо цивільних, так і щодо українських військових.

Поки захисники героїчно обороняли Азовсталь, окупанти повністю знищували Маріуполь. У результаті чого десятки тисяч людей загинули, тисячі досі знаходяться у полоні.

Яке рішення?

Був створений сайт, який містить хронологію злочинів російської армії під час боїв за Маріуполь та злочинів, здійснених представниками рф щодо українських військових у полоні.

У дослідженні використано лише публічну верифіковану інформацію з англомовних джерела, серед яких були офіційні заяви представників української влади; авторитетні ЗМІ, міжнародні правозахисні та гуманітарні організації.

Як це працює?

На сайті представлені вже відомі фото- та відеоматеріали хроніки оборони Маріуполя, свідчень звільнених з полону військових та маріупольців, репортажів іменитих західних медіа.

Важливо зазначити, що список злочинів, вказаних на сайті, не повний, оскільки Україна та міжнародна спільнота не мають доступу до окупованого Маріуполя, що унеможливлює розслідування.

Багато додаткової інформації ми отримаємо від звільнених з полону військових та цивільних (в тому числі викрадених дітей). Сайт буде постійно поповнюватись актуальною інформацією.

Довідка

Задля прискорення процесів, пов'язаних з поверненням воїнів Маріуполя додому, рідні захисників об'єдналися в єдину команду – Асоціацію родин захисників "Азовсталі".

Діяльність організації розпочалася 1 червня 2022 року.

Нагадаємо, стрічка "20 днів у Маріуполі" Мстислава Чернова стала найкасовішим документальним фільмом українського прокату.

Як повідомлялось, президент Володимир Зеленський обіцяє, що тимчасово захоплені Маріуполь у Донецькій області та Мелітополь Запорізької області буде звільнено.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: