fbpx
Сьогодні
13:47 18 Лют 2024

Понад 500 свідчень зібрала Німеччина щодо воєнних злочинів рф в Україні

English version here

Понад 500 доказів воєнних злочинів, які російські війська скоїли в Україні вдалося зібрати Німеччині: були опитані понад 160 свідків.

Про це розповів міністр юстиції Німеччини Марк Бушман в інтерв'ю Bild.

"Ми хочемо переконати жертв і очевидців травматичних подій поділитися з поліцією тим, що вони пережили", – сказав німецький посадовець.

Міністр вважає, що ордер Міжнародного кримінального суду на арешт російського диктатора володимира путіна означає для Німеччини необхідність продовжувати збирати докази.

Також Бушман висловив надію, що путін врешті постане перед судом.

"Кожна фотографія і кожна плівка на мобільному телефоні можуть допомогти прояснити ситуацію. Той, хто видаляє такі матеріали, лише допомагає російським військовим злочинцям", – заявив міністр юстиції.

Варто зауважити, що наступного тижня у Мін'юсті Німеччини відбудеться конференція з питань міжнародного права. На ній, зокрема, йтиме мова і про кількість ударів російських дронів по цивільних об'єктах України, що постійно зростають.

"Якщо російський дрон прицільно спрямований солдатом на житловий будинок, в якому перебувають цивільні особи, то це воєнний злочин", наголосив Бушман.

Очільник німецького міністерства також повідомив про намір розширити міжнародне співробітництво з Україною, Польщею та США.

Він вважає, що новий уряд у Варшаві відіграє важливу роль у розслідуванні, оскільки Польща не лише межує з Україною, а й прийняла мільйони українських біженців.

Варто додати, що від початку повномасштабного вторгнення українські поліціянти відкрили понад 105 тисяч кримінальних проваджень щодо воєнних злочинів російських окупантів.

Як раніше повідомляла Рубрика, запущено англомовний сайт із моніторингом воєнних злочинів російської федерації в Маріуполі та у відношенні військовополонених азовців.

Нагадаємо, що відбулося перше засідання Міжнародної експертної групи Bring Kids Back UA, яка розроблятиме механізми та практичні кроки для повернення українських дітей.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: