fbpx
Сьогодні
18:28 22 Гру 2023

На обліку у спецбазі "Воєнний злочинець" вже майже 250 тисяч злочинців армії рф та колаборантів

English version here

Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко заявив, що від початку повномасштабного вторгнення українські поліцейські відкрили понад 105 тисяч кримінальних проваджень щодо воєнних злочинів російських окупантів.

Про це глава МВС повідомив у своєму Telegram-каналі. пише Рубрика.

"З них понад 90 тисяч — порушення законів та звичаїв війни. Переважна більшість проваджень передана за підслідністю до СБУ. Деякі великі кейси, як от звірства окупантів проти цивільних у Бучі та Ірпені, в розслідуванні поліції. Ми створили і постійно наповнюємо інформаційну спецбазу "Воєнний злочинець", — розповів Клименко.

За словами міністра, нині на обліку вже майже 250 тисяч злочинців армії РФ, представників незаконних збройних формувань і колаборантів.

"Активно співпрацюємо з іноземними колегами, ділимося інформацією каналами Європолу та Інтерполу. Щодня робимо все можливе, аби Росія понесла відповідальність. Аби жоден окупант не уникнув правосуддя", — додав глава МВС.

Нагадаємо, як раніше повідомляла Рубрика, запущено англомовний сайт із моніторингом воєнних злочинів російської федерації в Маріуполі та у відношенні військовополонених азовців.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: