fbpx
Сьогодні
12:59 20 Лют 2024

У Палаті представників США представили ще один законопроєкт про допомогу Україні

У Палаті представників Сполучених Штатів представили змінену версію пакета заходів з надання допомоги Україні й Ізраїлю. Також до убезпечення кордонів.

Про це повідомляє The Hill, пише Рубрика.

"Двопартійна група законодавців закликає своїх колег підтримати модифіковану версію пакета допомоги іноземним державам та убезпечення кордонів, який вона представила минулого тижня", – йдеться у повідомленні.

Республіканець Браян Фітцпатрік та демократ Джаред Голден закликають своїх колег підтримати альтернативну версію законопроєкту про іноземну допомогу та наполягають на терміновому наданні допомоги Україні.

"За два роки, що минули з моменту вторгнення РФ в Україну…підтримка Америкою молодої української демократії була двопартійним консенсусом у Конгресі", – написали Фіцпатрік та Голден у листі, направленому до Палати представників.

Він підкреслив:

"Але зараз становище України під загрозою. У її борців за свободу закінчуються боєприпаси, вони відступають зі сходу під тиском подальшого просування РФ. Це прямий результат безвихідної ситуації у Конгресі".

Депутати заявили, що:

"США не можуть відвернутися від українського народу, який б'ється та вмирає, щоб зберегти свою демократію та суверенітет. Вони довели, що, маючи американську зброю та боєприпаси, можуть перемогти у цій боротьбі. Ми знаємо, що без них вони можуть зазнати поразки".

Нагадаємо, Двопартійна група поміркованих конгресменів у Палаті представників Сполучених Штатів представила 16 лютого законопроєкт про додаткове фінансування, який включає допомогу Україні, Ізраїлю й Тайваню разом із заходами щодо посилення кордону.

Як повідомляла Рубрика, Палата представників  матиме період роботи в округах, що фактично означає канікули, які продовжаться до 27 лютого.

Що відомо про розгляд законопроєкту надання допомоги Україні, Ізраїлю та Тайвані

Нагадаємо, 9 лютого стало відомо, що Сенат США проголосував за продовження розгляду питання з виділенням фінансування для України, Ізраїлю та союзників у Індо-Тихоокеанському регіоні у вихідні. За це проголосували 64 сенатори, проти виступили 19.

А вже 11 лютого верхня палата Конгресу Сполучених Штатів (Сенат) проголосувала за припинення дебатів та внесення поправок до законопроєкту HR 815. Він передбачає виділення $95 мільярдів на підтримку України, Ізраїлю й Тайваню.

До того ж 13 лютого стало відомо, що сенатори Сполучених Штатів ухвалили клопотання про припинення дебатів щодо законопроєкту про виділення допомоги Україні та Ізраїлю та Тайваню.

Варто додати, що спікер Палати представників Конгресу Сполучених Штатів Америки республіканець Майк Джонсон розкритикував законопроєкт Сенату США про допомогу Україні та Ізраїлю за відсутність заходів, які могли б зупинити рекордний потік мігрантів через кордон США та Мексики.

Однак пізніше 13 лютого, Сенат США схвалив законопроєкт з допомогою Україні, Ізраїлю та Тайваню на 95 млрд доларів. Зокрема, для України передбачено понад 60 млрд доларів.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: