fbpx
Сьогодні
22:32 11 Лют 2024

Сенат США припинив дебати та призначив наступне голосування за пакет допомоги для України: що відомо

Сьогодні, 11 лютого, верхня палата Конгресу Сполучених Штатів (Сенат) проголосувала за припинення дебатів та внесення поправок до законопроєкту HR 815. Він передбачає виділення $95 мільярдів на підтримку України, Ізраїлю й Тайваню.

Про це у Facebook повідомила посол України в США Оксана Маркарова, інформує Рубрика.

Проти проголосували 27 законодавців.

Дипломат відмітила, що Сенат зробив наступний крок на шляху до прийняття законопроекту HR 815 щодо міжнародної допомоги, який включає Україну. 67 сенаторів, при 60 необхідних, підтримали рішення про зупинення дебатів по заміні оригінального тексту законопроекту HR 815.

Наступним процедурним кроком є голосування за затвердження заміні тексту (потрібно 51 голос), яке може відбутися не раніше, аніж через 30 годин з моменту припинення дебатів, тобто не раніше понеділка 12.02.2024.

Перед голосуванням сьогодні Сенат відхилив клопотання сенатора М.Лі (Р), який є прихильником ізоляціонізму, про перегляд рішення щодо розгляду HR 815, яке могло зупинити подальший розгляд. При необхідних 51, це рішення підтримало 40 сенаторів.

8 лютого 2024 року верхня палата американського Конгресу (Сенат) ухвалила процедурне рішення для подальшого розгляду законопроєкту про виділення додаткової допомоги Україні, Ізраїлю і Тайваню. Сенатори змогли у першому своєму голосуванні набрати достатню кількість голосів для подальшого ухвалення цього пакета військової підтримки.

Вже у п'ятницю, 9 лютого, Сенат США проголосував за продовження розгляду питання з виділенням фінансування для України, Ізраїлю та союзників у Індо-Тихоокеанському регіоні у вихідні. За це проголосували 64 сенатори, проти виступили 19.

Що відомо про затримку допомоги від США  

Нагадаємо, що у США закінчилися гроші, які призначені для фінансування військової допомоги Україні. У зв'язку з цим президент Джо Байден запросив у Конгресу понад 100 млрд доларів, в які входять понад 60 млрд доларів для України.

Зараз у Конгресі є розбіжності щодо цього пакету, оскільки республіканці вимагають додати туди пропозиції щодо посилення безпеки кордонів, зокрема з Мексикою. Запит Байдена досі не схвалили.

Раніше Байден заявляв, що готовий до серйозних змін у міграційній політиці, та закликав республіканців не блокувати допомогу Україні, бо в іншому разі доведеться платити ще більше.

Окрім того, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба повторив свою впевненість у тому, що Конгрес США схвалить додаткове фінансування для України попри розбіжності представників двох партій у питанні міграції.

Варто додати, що 6 лютого президент США Джо Байден знову звернувся до Конгресу США проголосувати за законопроєкт, щодо виділення додаткового фінансування на потреби національної безпеки, в тому числі для України, Ізраїлю й південного кордону США.

Своєю чергою посол України у США Оксана Маркарова повідомляла, що законопроєкт про допомогу Україні розглянуть без міграційної реформи. Вона пояснила ситуацію та нюанси, що виникли як довкола законопроєкту в цілому, так і щодо питання посилення безпеки на південному кордоні США.

7 лютого Сенат ухвалив процедурне рішення для подальшого розгляду законопроєкту про виділення додаткової допомоги Україні, Ізраїлю і Тайваню. Сенатори змогли у першому своєму голосуванні набрати достатню кількість голосів.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: