fbpx
Сьогодні
19:59 19 Лют 2024

Байден погодився зустрітися зі спікером Палати представників Джонсоном

Фото: Wade Vandervort

Президент США Джо Байден заявив про готовність зустрітися зі спікером Палати представників Майком Джонсоном, зокрема для обговорення ухвалення пакета із зовнішньою допомогою від США, якщо спікеру «буде що сказати».

Про це американський лідер сказав журналістам у понеділок, повертаючись у Білий дім зі штату Делавер, передає Рубрика.

«Звісно, я буду радий зустрітися з ним, якщо йому буде що сказати», – зазначив Байден.

Відповідаючи на запитання, чи є «кров на руках» тих республіканців, які блокують допомогу Україні, Байден зауважив, що хотів би уникнути такого визначення, однак висловив думку, що ці законодавці «роблять велику помилку», не реагуючи на ситуацію.

«Те, як вони відвертаються від загрози з боку Росії, як вони відвертаються від НАТО – вони ухиляються від виконання наших зобов'язань. Це просто шокує», – наголосив президент США.

Щодо того, чи вплине смерть Навального на рішення республіканців щодо пакета допомоги Україні, Байден сказав, що сподівається на це, але не впевнений, що так станеться. Водночас президент США не виключив введення додаткових санкцій проти Росії через смерть опозиціонера.

Як повідомляла Рубрика, Палата представників з початку наступного тижня матиме період роботи в округах, що фактично означає канікули, які продовжаться до 27 лютого.

Що відомо про розгляд законопроєкту надання допомоги Україні, Ізраїлю та Тайвані

Нагадаємо, 9 лютого стало відомо, що Сенат США проголосував за продовження розгляду питання з виділенням фінансування для України, Ізраїлю та союзників у Індо-Тихоокеанському регіоні у вихідні. За це проголосували 64 сенатори, проти виступили 19.

А вже 11 лютого верхня палата Конгресу Сполучених Штатів (Сенат) проголосувала за припинення дебатів та внесення поправок до законопроєкту HR 815. Він передбачає виділення $95 мільярдів на підтримку України, Ізраїлю й Тайваню.

До того ж 13 лютого стало відомо, що сенатори Сполучених Штатів ухвалили клопотання про припинення дебатів щодо законопроєкту про виділення допомоги Україні та Ізраїлю та Тайваню.

Варто додати, що спікер Палати представників Конгресу Сполучених Штатів Америки республіканець Майк Джонсон розкритикував законопроєкт Сенату США про допомогу Україні та Ізраїлю за відсутність заходів, які могли б зупинити рекордний потік мігрантів через кордон США та Мексики.

Однак пізніше 13 лютого, Сенат США схвалив законопроєкт з допомогою Україні, Ізраїлю та Тайваню на 95 млрд доларів. Зокрема, для України передбачено понад 60 млрд доларів.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: