fbpx
Сьогодні
20:59 16 Лют 2024

Конгресмени з обох партій представили новий законопроєкт із підтримкою України: що відомо

Двопартійна група поміркованих конгресменів у Палаті представників Сполучених Штатів представила в п'ятницю законопроєкт про додаткове фінансування, який включає допомогу Україні, Ізраїлю й Тайваню разом із заходами щодо посилення кордону.

Про це йдеться в повідомленні The Hill, пише Рубрика.

"Ця пропозиція спрямована на те, щоб вийти з тривалого "глухого кута" щодо надання військової допомоги Києву — на тлі попереджень про те, що українським силам бракує зброї", – зазначається в повідомленні.

Законопроєкт передбачає, в тому числі, запровадження жорсткіших заходів безпеки на кордоні, на чому наполягають консерватори Палати представників і особисто спікер Майк Джонсон, який відмовився від версії Сенату, ухваленої раніше цього тижня.

Конгресмен-республіканець Брайан Фіцпатрік, який брав участь у переговорах щодо нового законопроєкту, заявив, що особисто проголосував би за версію Сенату із $95 мільярдами на допомогу Україні, Ізраїлю й Тайваню. Однак він визнав, що спікер Майк Джонсон "постав перед складною ситуацією" в Палаті представників, тож новий законопроєкт, за його словами, має стати компромісом для всіх.

Проєкт Закону H.R.7372 "Про захист кордонів та захист демократій", передбачає виділення $66,32 мільярди Міністерству оборони США на підтримку країн, які перебувають у стані бойових дій.

У тому числі, йдеться про виділення близько:

  • $47 мільярдів для України,
  • $10 мільярдів для Ізраїлю,
  • $5 мільярдів для Індо-Тихоокеанського регіону,
  • $2 мільярдів для операцій Центрального командування США, зазначає The Hill.

Як повідомляла Рубрика, Палата представників з початку наступного тижня матиме період роботи в округах, що фактично означає канікули, які продовжаться до 27 лютого.

Що відомо про розгляд законопроєкту надання допомоги Україні, Ізраїлю та Тайвані

Нагадаємо, 9 лютого стало відомо, що Сенат США проголосував за продовження розгляду питання з виділенням фінансування для України, Ізраїлю та союзників у Індо-Тихоокеанському регіоні у вихідні. За це проголосували 64 сенатори, проти виступили 19.

А вже 11 лютого верхня палата Конгресу Сполучених Штатів (Сенат) проголосувала за припинення дебатів та внесення поправок до законопроєкту HR 815. Він передбачає виділення $95 мільярдів на підтримку України, Ізраїлю й Тайваню.

До того ж 13 лютого стало відомо, що сенатори Сполучених Штатів ухвалили клопотання про припинення дебатів щодо законопроєкту про виділення допомоги Україні та Ізраїлю та Тайваню.

Варто додати, що спікер Палати представників Конгресу Сполучених Штатів Америки республіканець Майк Джонсон розкритикував законопроєкт Сенату США про допомогу Україні та Ізраїлю за відсутність заходів, які могли б зупинити рекордний потік мігрантів через кордон США та Мексики.

Однак пізніше 13 лютого, Сенат США схвалив законопроєкт з допомогою Україні, Ізраїлю та Тайваню на 95 млрд доларів. Зокрема, для України передбачено понад 60 млрд доларів.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: