fbpx
Сьогодні
08:58 13 Лют 2024

Сенат США проголосував за припинення дебатів щодо законопроєкту з допомогою Україні

Фото: ForumDaily

Сенатори Сполучених Штатів ухвалили клопотання про припинення дебатів щодо законопроєкту про виділення допомоги Україні та Ізраїлю та Тайваню.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Facebook посолки України у США Оксани Маркарової, сайт Сенату США,  The Hill.

"Наступним кроком стало ухвалення Клопотання Про припинення дебатів по оновленому тексту законопроєкту HR 815 (Законодавчий інструмент Закону про Національну Безпеку 2024), яке було підтримано 66 сенаторами (при необхідних 60), проти проголосували 33 сенатори", зазначила українська дипломатка.

Як повідомляють, увечері напередодні двопартійна коаліція сенаторів зробила ще один крок до виділення фінансування Україні, Ізраїлю та іншим пріоритетам оборони. Вони схвалили три процедурні пропозиції, попри завзятий опір консерваторів, які зробили все можливе, щоб відкласти ухвалення законопроєкту.

Сенатори проголосували 66 на 33 за припинення дебатів по пакету в 95 мільярдів доларів. Окрім того, вони призначили остаточне голосування на вівторок або середу, щоб направити його до Палати представників, де на нього чекає невизначене майбутнє.

Сенатори-демократи та республіканці, які проголосували за просування цього заходу, сподіваються, що сильна двопартійна підтримка надасть їй достатнього політичного імпульсу, щоб спонукати спікера Майка Джонсона (R-La.) винести її на розгляд Палати представників.

Сенатори у понеділок віддали свої четвертий та п'ятий голоси за просування пакета, який включає:

  • 60 мільярдів доларів для України;
  • 14 мільярдів доларів для Ізраїлю;
  • 9 мільярдів доларів на гуманітарну допомогу мирним жителям Гази, Західного берега та України;
  • 4,8 мільярда доларів на підтримку союзників в Індо-Тихоокеанському регіоні.

Багато сенаторів-республіканців, які проголосували проти виділення грошей Україні та Ізраїлю, заявили, що хочуть отримати шанс внести пакет поправок з більш жорсткими реформами в галузі безпеки кордонів.

Своєю чергою посол України у США Оксана Маркарова повідомляла, що законопроєкт про допомогу Україні розглянуть без міграційної реформи. Вона пояснила ситуацію та нюанси, що виникли як довкола законопроєкту в цілому, так і щодо питання посилення безпеки на південному кордоні США.

Нагадаємо, що 9 лютого стало відомо, що Сенат США проголосував за продовження розгляду питання з виділенням фінансування для України, Ізраїлю та союзників у Індо-Тихоокеанському регіоні у вихідні. За це проголосували 64 сенатори, проти виступили 19.

А вже 11 лютого верхня палата Конгресу Сполучених Штатів (Сенат) проголосувала за припинення дебатів та внесення поправок до законопроєкту HR 815. Він передбачає виділення $95 мільярдів на підтримку України, Ізраїлю й Тайваню.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: