fbpx
Сьогодні
Фото 12:36 03 Лют 2024

Болгарія відправила в Україну перші з сотні обіцяних бронетранспортерів

English version here

Фото: bgnes

Болгарія безоплатно надала Києву за рішенням свого парламенту сотню бронетранспортерів, які вже почали відправляти до України.

Про це повідомляє болгарське видання bgnes.

У ЗМІ зазначили, що Болгарія відправила в Україну 100 бронетранспортерів. Про це свідчить допис міністра оборони Тодора Тагарєва, який також оприлюднив світлини із початку відправлення танків в Україну.

БТР з Болгарії

Фото: bgnes

Згідно з угодою між Україною та Болгарією, українська сторона буде забезпечена бронетранспортною технікою з наявним озброєнням, а також запасними частинами для її обслуговування, які вже не потрібні для потреб МВС Болгарії.

"Три міністерства працюють разом. Вже зрозуміло, хто куди їх буде вантажити, куди вони поїдуть. Це дуже серйозна логістична операція", – пояснив міністр оборони Болгарії.

БТР з Болгарії

Фото: bgnes

Передача військових машин відбувається в рамках торішніх домовленостей між країнами.

Що відомо про військову допомогу від Болгарії

Нагадаємо, що у липні минулого року влада Болгарії повідомила про передачу Україні 100 броньованих машин у рамках найбільшого пакета військової допомоги.

Окрім того, Болгарія вирішила приєднатися до спільної закупівлі снарядів для України.

Також парламент Болгарії за зачиненими дверима проголосував нетрадиційною процедурою за постачання непридатних до експлуатації ракет С-300 Україні.

Наприкінці листопада 2023 року депутати прийняли законопроєкт про ратифікацію Угоди між Міністерством внутрішніх справ Республіки Болгарія та Міністерством оборони України про безоплатне надання броньованої транспортної техніки.

А на початку грудня Комітет із питань оборони парламенту Болгарії підтримав надання Україні непридатних, застарілих або надлишкових переносних зенітних ракетних комплексів та зенітних ракет різних типів для посилення протиповітряної оборони.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: