fbpx
Сьогодні
10:21 31 Січ 2024

У Пентагоні прокоментували надання Україні бомб GLSDB

Фото: З відкритих джерел

У Міністерстві оборони США запевнили, що Україна отримає американські бомби GLSDB згідно з домовленостями, однак не вказали конкретні терміни передачі боєприпасів.

Про це заявив речник Пентагону Патрік Райдер, цитує Рубрика.

"Як було визнано минулого року, ми надамо Україні GLSDB в рамках наших зусиль з надання допомоги у сфері безпеки.

Однак з міркувань безпеки нашої діяльності ми не можемо підтвердити конкретні терміни", підкреслили Райдер.

Представник Міноборони США наголосив, що Штати й надалі тісно співпрацюють з Україною та партнерами у сфері безпеки.

Нагадаємо, видання Politico з посиланням на чотири джерела повідомило, що у США успішно випробували нову високоточну бомбу великої дальності GLSDB, яка може прибути до України вже в середу, 31 січня.

Американський посадовець на умовах анонімності заявив виданню, що GLSDB з радіусом ураження понад 150 кілометрів стануть "значним потенціалом для України". Вони дозволять завдавати ударів в глибшому тилу російських сил.

Варто нагадати, що про постачання цих керованих авіабомб Штати оголосили в лютому 2023 року. Та позаяк це нова зброя, якої досі немає на озброєнні навіть в американської армії, вона мала пройти випробування.

Через це терміни надання GLSDB були зрештою відкладені на початок 2024-го.

Своєю чергою росіяни вже перестають вдавати, що нове західне озброєння, яке отримують Збройні сили України в рамках військової допомоги, не становить загрози для "другої армії світу". Зокрема американські бомби GLSDB у росії визнали "грізною зброєю".

Що відомо про бомбу GLSDB 

GLSDB – це бомба з наведенням за допомогою GPS, здатна долати електронні перешкоди, використовуватися за будь-яких погодних умов. Її також можна використовувати проти бронетехніки.

бомба GLSDB

Фото: Укрінформ

GLSDB мають дозволить українським військовим вражати цілі на вдвічі більшій відстані, ніж ракети, які вони зараз випускають з високомобільних артилерійських ракетних систем (HIMARS), що постачаються США, і змусить Росію перемістити свою логістику ще далі від лінії фронту.

Зазначимо, що адміністрація Байдена 12 грудня оголосила про передачу Україні пакету військової допомоги на суму 200 мільйонів доларів, який включає артилерійські снаряди, боєприпаси для стрілецької зброї та інше озброєння.

Після цього Пентагон зможе відправити ще один пакет допомоги Україні, сказав МакКорд.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: