fbpx
Сьогодні
17:27 22 Лис 2023

Парламент Болгарії схвалив передачу Україні бронетехніки

Народні збори Болгарії на черговому засіданні в середу ратифікували угоду між Міністерством внутрішніх справ Болгарії та Міністерством оборони України про надання Україні бронетехніки та відповідного озброєння і запасних частин.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на BTA.

За це рішення виступив 131 депутат, проти – 49. Ратифікації передували майже дві години дебатів. Яку саме бронетехніку і в якій кількості буде передано Україні – не уточнюється.

Зазначається, що угода між болгарським та українським міністерствами було підписано у Софії 8 серпня і в Києві 13 листопада.

Угода між Міністерствами послідувала за схваленням болгарським парламентом у липні 2023 року надання додаткової військово-технічної підтримки Україні. Угода передбачає, що Болгарія поставить бронетранспортери та озброєння, а також запасні частини й всі надлишки в МВС. БТР були придбані десятиліття тому комуністичним режимом того часу.

Нагадаємо, наприкінці вересня, парламент Болгарії за зачиненими дверима проголосував нетрадиційною процедурою за постачання непридатних до експлуатації ракет С-300 Україні.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: