fbpx
Сьогодні
14:40 20 Жов 2023

Біля північних кордонів України стоять 19 тисяч російських військових, - Наєв

English version here

Країна-агресорка продовжує відкриту збройну агресію проти України з територій Брянської, Курської та Бєлгородської областей. Для виконання своїх завдань росія розгорнула угруповання військ загальною чисельністю близько 19 тисяч осіб. На основних напрямках імовірного наступу ворога на півночі України з червня 2022 року і дотепер встановлено понад 500 тисяч протитанкових мін – в 16 разів більше, ніж у червні минулого року.

Про це в інтерв'ю Укрінформу повідомив командувач ОСУВ "Північ" генерал-лейтенант Сергій Наєв, цитує Рубрика.

"Росія продовжує відкриту збройну агресію проти України з територій Брянської, Курської та Бєлгородської областей. Підрозділи противника ведуть розвідку, здійснюють обстріли прикордонних районів, застосовують авіацію та БпЛА-камікадзе, завдають ракетних ударів балістичними та крилатими ракетами. Окрім військових об'єктів, Росія намагається знищити енергетичну, транспортну та промислову інфраструктуру, завдає цинічних ударів по житлових масивах, медичних та освітніх закладах, торговельних центрах, складах з гуманітарними вантажами. Для виконання зазначених завдань Росія розгорнула угруповання військ загальною чисельністю близько 19 тис. осіб. На озброєнні підрозділів перебувають танки, бойові броньовані машини, артилерійські та реактивні системи, засоби ППО та оперативно-тактичні ракетні комплекси", – повідомив Наєв.

Він зауважив, що Сили та засоби угрупувань військ Північної операційної зони продовжують ведення стабілізаційної операції у визначених районах, обстановка тут залишається стабільною та контрольованою. Але зберігається загроза застосування противником диверсійно-розвідувальних груп з боку Росії на державному кордоні Чернігівської та Сумської областей.

Наєв запевнив, що командування постійно аналізує ситуацію та вживає відповідних заходів.

Так, у взаємодії з Повітряними силами ЗСУ здійснюється прикриття військ та критичних об'єктів інфраструктури від авіаційних та ракетних ударів противника.

Також триває переозброєння військ на більш сучасні зразки іноземного виробництва, зокрема це стосується і засобів ППО. У прикордонних районах підготовлені та постійно вдосконалюються фортифікаційні споруди.

Триває нарощення системи мінно-вибухових та невибухових загороджень і у глибині оборони.

"У рамках проведення стабілізаційної операції проведено інженерне обладнання рубежів оборони, яке містить фортифікаційне обладнання та систему інженерних загороджень. На сьогодні тривають заходи щодо удосконалення фортифікаційного обладнання рубежів оборони, а також обслуговування і нарощення інженерних загороджень. На основних напрямках імовірного наступу противника з червня 2022 року дотепер встановлено понад 500 тисяч протитанкових мін. Зокрема, протитанкові мінні поля, протитанкові групи мін, комплекти протипіхотних вибухових пристроїв, фугасів, мінованих завалів тощо. Щільність мінно-вибухових загороджень у нашій смузі відповідальності збільшено в 16 разів", – повідомив Наєв.

Також, за його словами, встановлені невибухові загородження та об'єкти транспортної інфраструктури, зокрема, йдеться про мости, дороги тощо. Тривають роботи і над фортифікаційним обладнанням позицій силами місцевих органів влади.

"Ми разом створюємо такі умови, щоб державний кордон України у Північній операційній зоні був повністю непрохідний для ворожих сил. За тісної взаємодії з головами військових адміністрацій будуємо військові інженерно-технічні i фортифікаційні споруди. Встановлюємо додаткові камери спостереження. Робота в цьому напрямі триває цілодобово", – розповів командувач.

Наєв також зазначив, що наразі організовано постійну взаємодію з військовими адміністраціями стосовно забезпечення захисту об'єктів критичної інфраструктури в результаті встановлення додаткового фортифікаційного обладнання, а також збільшення кількості мобільних вогневих груп протиповітряної оборони.

"Наразі ознак формування ударних угруповань військ противника не помічено. Ситуацію постійно моніторимо та відслідковуємо", – наголосив Наєв.

Як повідомляла Рубрика, 14 жовтня у Чернігівській області відбулись тренування підрозділів територіальної оборони Північної операційної зони у змодельованій атмосфері справжнього бою.

Нагадаємо, раніше Наєв розповідав, що у північній частині України вживаються заходи щодо підвищення ефективності системи протиповітряної оборони.

Окрім того, генерал-лейтенант перевірив підготовку одного з підрозділів Національної гвардії, який незабаром вирушить на фронт.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: