fbpx
Сьогодні
14:00 12 Гру 2023

Підрозділи ДПСУ продовжують укріплювати кордон України з Білоруссю

Фото: Ілюстративне / ОС ЗСУ

Українські прикордонники продовжують укріплювати кордон з Білоруссю, облаштовують загородження різних типів.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Держприкордонслужбу.

"Попри зміну погодних умов на українсько-білоруському кордоні підрозділи ДПСУ продовжують облаштовувати загородження: залізобетонні, металево-сітчасті та з колючо-ріжучого дроту типу "єгоза", а на загрозливих напрямках – мінно-вибухові. По всій ділянці копають протитанкові рови та встановлюють протитанкові піраміди", – йдеться в повідомленні.

Як зазначили прикордонники, для проведення робіт прикордонники використовують як відомчу спецтехніку, так і техніку, отриману від партнерів.

За словами речника ДПСУ Андрія Демченка, ситуація на кордоні з Білоруссю залишається повністю контрольованою.

За обстановкою по той бік кордону стежать підрозділи розвідки, оцінюючи стан загрози для вчасного реагування.

Ситуація на кордоні

Нагадаємо, Білорусь допомагає Росії у війні проти України. Ще на початку повномасштабного вторгнення російські терористи атакували нашу країну в тому ж числі й з території Білорусі. Тоді ж ворог захопив частину Київської, Чернігівської та Сумської областей. Пізніше наші воїни докупували території.

Також росіяни використовували Білорусь для завдання ракетних ударів по нашій країні. Для виконання своїх завдань росія розгорнула угруповання військ загальною чисельністю близько 19 тисяч осіб. 

Окрім того, варто зазначити, що так звані російсько-білоруські навчання дозволяють Москві утримувати у Білорусі свої війська.

Командувач Об'єднаних Сил ЗСУ Сергій Наєв наголосив, що українські військові пильнують кордон з Білоруссю та у разі загрози готові оперативно реагувати.

На основних напрямках імовірного наступу ворога на півночі України з червня 2022 року і дотепер встановлено понад 500 тисяч протитанкових мін – в 16 разів більше, ніж у червні минулого року.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: