fbpx
Сьогодні
Фото 09:34 16 Січ 2024

Рішення для перемоги: у Вінниці ліцеїсти вирощують мікрозелень і підтримують ЗСУ

Вінницькі ліцеїсти у межах проєкту "Розумний город" вирощують мікрозелень. Цей проєкт є не лише способом навчити школярів сільськогосподарським навичкам, але й благодійним внеском вінницької молоді для Збройних Сил України.

Про це повідомила Вінницька міська рада, пише Рубрика.

У чому проблема?

Дітей потрібно з юних літ привчати до праці та виховувати у них патріотичні цінності, відчуття відповідальності за рідну країну та усвідомлення важливості оборонних потреб.

Яке рішення?

Учні вінницького ліцею №20 у межах проєкту "Розумний город" вирощують мікрозелень, частина коштів від продажу якої спрямовуватиметься на підтримку ЗСУ.

"Вінницький ліцей №20 з початку цього року вирішив долучись до реалізації нового інноваційного проєкту – вирощування мікрогріну (мікрозелені – ред.) з подальшою реалізацією продукції, який має назву "Розумний город". Цей проєкт є не лише способом навчити школярів сільськогосподарських навичок, ай благодійним внеском вінницької молоді для Збройних сил України", – йдеться у повідомлені.

Фото: ФБ Мікрозелень

За інформацією міськради, частина коштів, отриманих від продажу мікрогріну, спрямовуватиметься на благодійний фонд, який підтримує ЗСУ.

Це дозволить не лише надавати допомогу важливій інституції української оборони, але й виховувати у школярів патріотичні цінності, відчуття відповідальності за рідну країну та усвідомлення важливості оборонних потреб.

Як це працює?

Однією з найбільших переваг цього проєкту є можливість вивчення сільськогосподарських навичок школярами з перших днів навчання.

Вони отримують:

  • практичні знання про процес вирощування мікрогріну,
  • уміння доглядати за рослинами,
  • збирати врожай.

Цей досвід сприяє їх особистому та професійному розвитку, навчить відповідальності та навіть допоможе в майбутньому відкрити власну справу.

"Педагогічний колектив спільно з учнями вирішив взяти участь в цьому проєкті, який діє за підтримки посольства Королівства Нідерландів в Україні. Умови участі досить серйозні, фінансові звіти та документація, зокрема і встановлена мінімальна сума, на яку ми повинні продати мікрозелень, аби знову безкоштовно отримати засоби для вирощування мікрогріну, – каже заступниця директора з навчально-виховної роботи Наталя Завгородня.

Як розповіла учасниця проєкту Дарина Турчак, до справи учні ставляться відповідально, оскільки розуміють, що не лише займаються підприємницькою діяльністю, а ще й підтримують українську армію.

Фото: Вінницька міська рада

"Наразі наша команда складається з п'ятнадцяти учнів, серед яких: десять агрономів, які займаються посівом та доглядом за мікрозеленню, також бухгалтери і маркетологи. Тобто кожен виконую свою не менш важливу функцію, задля спільного результату", – коментує Дарина.

За словами учасників проєкту, мікрозелень, яку вони вирощуватимуть має безліч користі для здоров'я та добробуту:

  • висока харчова цінність;
  • покращення імунітету;
  • збалансований склад поживних речовин;
  • підтримка здорового шлунково-кишкового тракту;
  • зниження ризику серцево-судинних захворювань.

Проєкт діє за підтримки посольства Королівства Нідерландів в Україні.

Нагадаємо, група тернопільських школярів ділиться своїми розробками з вирощування мікрозелені на Всеукраїнській виставці досягнень юних натуралістів.

Також у статті "Рубрики" ви можете прочитати, як Тетяна Чернікова та її сестра Валентина — співзасновниці сіті-ферми з вирощування мікрозелені та підприємства з виробництва харчових продуктів в пакуванні тривалого зберігання Green for You.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: