fbpx
Сьогодні
13:40 19 Гру 2023

Рішення для перемоги: діти із Бучі передали дрон для ЗСУ

Фото: Бучанська міська рада/Telegram

Для захисників Збройних сил України діти Бучанської громади із Київської області передали дрон-камікадзе.

Про це повідомляє у Telagram пресслужба Бучанської міської ради, пише Рубрика.

У чому проблема?

Дрони – це очі сучасної армії. Вони захищають позиції, розвідують, коригують, іноді роблять "смерть ворогам", збивають ворожі дрони й навіть беруть у полон! Також дрони допомагають моніторити простір, відстежувати місцезнаходження і дії нападників, бачити, коли воїнам на окремих позиціях потрібне підкріплення під час наступу чи безпечний вихід звідти.

Кожна така "пташка" на крок наближає нашу Перемогу.

Яке рішення?

Діти Бучанської громади із Київщини передали дрон-камікадзе для Збройних сил України.

Як це працює?

"Випускник Бучанського ліцею №4, а нині — військовий, який обороняє Україну, отримав нову "пташку" від школярів", — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що кошти на дрон збирали учні громади та передали благодійному фонду, який допоміг придбати дрон-камікадзе для Збройних сил України.

Його направили на Бахмутський напрямок.

Треба зазначити, що діти і раніше збирали кошти для допомоги ЗСУ:

  • У грудні на шкільних ярмарках у Бучанській громаді діти зібрали майже мільйон гривень для ЗСУ. Кошти направили на закупівлю дронів-камікадзе.
  • Наприкінці листопада у Бучанському ліцеї №4 зібрали 38 807 гривень.
  • У Бучанському ліцею № 5 вдалося зібрали 117 тисяч гривень.
  • У Бучанському ліцеї № 9 — 194 тисячі гривень. Також вихованці цього освітнього закладу навесні придбали дрон для розвідки.

Довідка

31 березня 2022 року українські військові звільнили від російських загарбників Бучу та всю Бучанську громаду на Київщині. Після цього поступово почала з'являтися інформація про звірства окупантів: журналісти і представники влади почали публікувати відео та фотографії загиблих, які лежали просто на вулицях.

За даними поліції, російські снайпери розстрілювали людей із танків, бронетранспортерів, попри білі пов'язки, які військові рф змушували людей носити. Чимало українців були знайдені загиблими у своїх будинках і квартирах від мінно-вибухових травм. Тіла також знаходили у братських могилах, часто — зі слідами катувань.

У березні 2023 року Зеленський повідомив, що через російську окупацію в Бучі та Бучанському районі загинули понад 1400 людей, зокрема 37 дітей.

За інформацією німецької розвідки, перехоплені радіоповідомлення військових рф про масові вбивства в Бучі свідчать, що це були не випадкові дії або вчинки окремих військових, а тактика чи навіть стратегія росії для залякування українців.

Нагадаємо, на Київщині у Бучі відкрили інсталяцію у пам'ять про мешканців міста, яких російські загарбники вбили під час окупації.

Також повідомлялось, як завдяки меценатам з Німеччини та України переродилася Бучанська школа мистецтв.

Окрім того, у Бучі Київської області відбулося відкриття дружнього простору для жінок і дівчат "Дівчата".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: