fbpx
Сьогодні
12:12 21 Жов 2021

Тернопільські школярі презентували власний метод вирощування екозелені

English version here

Група тернопільських школярів ділиться своїми розробками з вирощування мікрозелені на Всеукраїнській виставці досягнень юних натуралістів.

Про це повідомляє "Укрінформ", передає Рубрика.

"Наші вихованці на виставці знайомлять відвідувачів із надзвичайно цікавим напрямком – вирощуванням мікрозелені. Їхня дослідницька робота "Мікрозелень – енергія, закладена природою" розкриває оригінальну методику вирощування мікрозелені, а також дає рекомендації щодо сільськогосподарських культур, які підходять для цієї новаторської справи", – розповів директор Тернопільського обласного центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді Іван Герц.

Фото: Тернопільський обласний центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді

За його словами, вирощуючи мініатюрну зелень у спеціально створених для цього умовах, учні переконалися, що вона здатна активно рости без використання будь-яких добрив і стимуляторів. Її паростки містять підвищену кількість поживних речовин, вітамінів, мінералів, амінокислот.

Вживання такої мікрозелені насичує організм людини вітамінами, дає запас енергії, сприяє очищенню організму.

Він також зауважив, що апробований у Тернополі метод вирощування мікрозелені можна ефективно використовувати у кулінарній справі.

Довідка

18-21 жовтня 2021 року на базі Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді МОН України (м. Київ) триває Всеукраїнська виставка досягнень юних натуралістів.

Її мета – залучення учнівської молоді до агробіологічного дослідництва, практичної природоохоронної роботи, обмін досвідом роботи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: